ABD'nin kuracağı Suriye ordusuna Suriye ve Rusya'dan tepki: Orduya katılanlar, ülkesine ve halkına ihanet içindedir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir" derken, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;" Suriye devletinin egemenliğine saldırıdır. Bu orduya katılacak her Suriyeli, ülkesine ve halkına ihanet içindedir" denildi.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 11:48
Abone Ol google-news

ABD'nin Suriye'nin Kuzey sınırına 30 bin kişilik ordu kararına Rusya ve Suriye'den de tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir" derken, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;" Suriye devletinin egemenliğine saldırıdır. Bu orduya katılacak her Suriyeli, ülkesine ve halkına ihanet içindedir" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,

"ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" dedi. ABD, dün Suriye'de 30 bin kişiden oluşan bir sınır koruma gücü kurulacağını açıklamıştı. Öte yandan, Lavrov,Türkiye'nin İdlib kentinde gözlem noktaları kurması konusundaki çalışmalarını hızlandırmasını umduklarını söyledi.

Rossiya 24 televizyonunu sorularını yanıtlayan Lavrov'un, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz. ABD’nin tek taraflı, ültimatom benzeri Suriye’de ordu kurulmasına yönelik projesi, Türkiye ile Kürtler arasındaki ilişkilerde problem yaratabilir ve Afrin’deki durumun yatıştırılmasına yardımcı olamaz” sözlerine yer verdi.

Ankara-Washington hattı gergin... ABD ile Afrin restleşmesi

 "TÜRKİYE BİRAZ HIZLANMALI" MESAJI

 Sputnik'in aktardığına görei ise "Suriye'de ilerleme gördük" diyen Lavrov, şu andaysa Türkiye ve İran'la birlikte Suriyeli tarafları bir araya getirecek ulusal bir kongre için hazırlandıklarını anımsattı. Lavrov ayrıca, bu ulusal diyalog sürecinin Cenevre'deki barış sürecine de yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

 Lavrov şu ifadeleri kullandı:

"Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum."

Suriye Dışişilerinden açıklama: Orduya katılan Suriyeli ülkesine ve halkına ihanet eder

Suriye Dış İşleri Bakanlığı da konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

"ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde ordu kurması Suriye devletinin egemenliğine saldırıdır. Halkımız ve ordumuz, ABD’nin ülkemizde kendini var eden tüm şekillerini ortadan kaldıracak iradeye sahiptir. Ülke topraklarında ABD’nin kuracağı bu orduya katılacak her Suriyeli’nin, ülkesine ve halkına ihanet içinde olacağını ve kendisi ile bu esasa göre muamele edileceğini bilmelidir’’

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon