Osmanlı İnşaat'ın sahibi Bakırcı hakkında dolandırıcılık suçundan 44 yıl hapis

Esenyurt Bölgesindeki imar sorunu yanı sıra şirketin yaşadığı mali kriz sonrası yüzlerce dairesi yarım kalan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı’ya 44 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme kararında ayrıca Bakırcı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 12:16
Abone Ol google-news

Bugüne kadar 2 bin kadar konut inşa eden Osmanlı İnşaat da, Esenyurt Bölgesinde bir dizi konut projesi yarım kalan şirketler arasında yer alıyor. ŞirkettenOsmanlı İnşaatın sahibi hakkında 44 yıl hapis cezası

Hürriet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 2009-2012 döneminde konut alan kişilerden 23’ü, teslim edilemeyen konutları nedeni ile şirket sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında savcılığa başvurdu. Yürütülen soruşturma sonrası Bakırcı hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiası ile dava açıldı.

 ‘İMAR KRİZİ VURDU’

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunmasını yapan Bakırcı, yaşadıkları sıkıntının temelinde, Esenyurt ilçesinde yaşanan ‘imar sorunu’ olduğunu öne sürdü. Bakırcı bugüne dek 2 bin konutu bitirip teslim ettiklerini ifade ederek, yarım kalan dairelerin tamamlanması için çaba gösterdiklerini kaydetti. Bakırcı, davacı isimlerin önemli bir kısmına ise ödedikleri parayı iade etmeye çalıştıklarını söyledi.

"MAĞDUR OLDUK"

Mahkemede mağduriyetlerini anlatan ev sahipleri ise, yıllar önce aldıkları evlerin teslim edilmediğini, bu nedenle mağdur olduklarını kaydetti.

 "YAKALAMA KARARI ÇIKARILSIN"

Mahkeme tarafların savunma ve delillerini aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme yaptığı yargılama sonrası kararını verdi. Mahkeme, Bakırcı hakkında 44 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Bakırcı hakkında yakalama kararı düzenlenmesini de talep etti.

Öte yandan, Osman Nuri Bakırcı hakkında 483 kişinin davacı olduğu bir başka dosya ise Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunuyor. Anılan davanın ilk duruşması ise geçen 28 Aralık günü yapıldı.

ŞİRKET İFLAS ERTELEMEDE

Osmanlı İnşaat 2014 yılında iflas erteleme istemişti. Bakırköy 17. Asliye Ticaret Mahkemes’nde açılan davada, tedbir kararı 18 Şubat 2014’te çıktı. Alınan tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. İflas erteleme davasına çok sayıda kişi, kurum ve şirketin müdahil durumda. Şirketin yarım kalan projelerinden biri de Diyanet-Sen üyelerine ait bir projede bulunuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler