Adana'da minibüste işitme engelli genci öldüresiye döven 4 kişi tutuklandı

Adana'da geçen perşembe, işitme engelli Agit Acun'u (20) bindiği minibüste öldüresiye döven 4 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. işitme engelli genci dolmuşta öldüresiye döven kişiler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 12:37
Abone Ol google-news

<video:905056>

Adana’da işitme engelli genci dolmuşta öldüresiye döven kişiler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 Ocak Çarşamba günü öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, işitme engelli Agit Acun (20), Seyhan ilçesi, Eminağa Caddesi’ndeki evine gitmek için Topel dolmuşuna bindi.

Acun burada Çukurova Üniversitesi’nde okuyan Ahmet Günsel (20) ile arkadaşları Çağrı Can Ç. (20), İsmail K. (20) ve Ahmet B. (19) tarafından öldüresiye dövüldü.Dolmuşun güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olayın ardından Ağit Acun kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu.

Minibüsün şoförü Gökhan Ç.'nin ise aracında yolcuların yüksek sesle konuştuklarını ve küfürleşmeye başladıklarını, sonradan işitme engelli olduğunu öğrendiği şahsın arkada bulunan yolcular tarafından darp edildiğini, darp eden şahısların araçtan indiğini kendisinin de minibüsle birlikte polis merkezine gittiğini anlattığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaya adı karışan 4 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen kişiler Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

<video:905374>

ANNESİ: YÜREĞİM PARÇALANDI

Olaydan sonra polis merkezine gidip darp raporu alan Agit Acun'un yüzünde ve gözlerinde morluklar oluştu. Kanser hastası Cihan Acun, oğluna yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Anne Acun, "Onları adalete bırakıyorum. Bu kabul edilemez bir olay, Benim oğlum ne duyuyor ne de konuşabiliyor. Öldüresiye dövmüşler. Görüntüleri izleyince bir kez daha yüreğim parçalandı" dedi.

Gencin ağabeyi İsmail Acun ise saldırganlardan birinin sporcu olduğunu öğrendiğini belirterek, "Benim kardeşim bir tekstil firmasında işçi. Kendisi işitme engelli. Olay günü hastaneye gitmek için izin almış. Otobüse binen 3 kişi kendi aralarında kavga etmeye başlamış. Daha sonra benim kardeşimin kafasına 2 kere vurmuşlar. O da arkasına dönerek kulağının duymadığını anlatmaya çalışmış. Daha sonra kardeşimi öldüresiye dövmüş. Biri dövüş sporu ile ilgileniyormuş. O kişinin vurduğu her yumruk silah şiddetinde. Onun spordan men edilmesini istiyorum."

İŞARET DİLİYLE ANLATTI

Yaşadığı saldırının izlerini taşıyan Agit Acun ise darp raporu almak için Şehir Hastanesi'ne ağabeyi ile birlikte gitti. Saldırıyı işaret diliyle anlatan Acun, suçsuz olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler