Lise öğrencisi kendisini uyaran müdürü odasında dövdü.. Müdür öğrenciyi karakola şikayet etti

Trabzon'un Tonya ilçesinde, Atatürk Çok Programlı Lisesi'nde 10'uncu sınıfa giden K.E. olumsuz davranışları olduğu gerekçesiyle idareye çağırıp kendisini uyaran müdür yardımcısını tehdit ederek sokağa çağırdı. Öğrenci K.E. araya girip kendisini odasına çağıran okul müdürünü de yumrukla dövdü.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 08:00
Abone Ol google-news

Trabzon’un Tonya ilçesinde, Atatürk Çok Programlı Lisesi Müdürü Ahmet Gürpınar, ‘okulda uygunsuz davranışlarda bulunduğu’ gerekçesiyle odasına çağırıp 10’uncu sınıf öğrencisi K.E.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Yüzünde morluklar oluşan ve darp raporu alan Gürpınar, emniyete giderek, öğrenci hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, K.E. ise disiplin kurulunca okuldan uzaklaştırıldı.

TARTIŞMA ÇIKINCA MÜDÜR ODASINA GÖTÜRDÜ

 Olay, 9 Ocak günü, Tonya Atatürk Çok Programlı Lisesi’nde meydana geldi. Lise 10’uncu sınıf öğrencisi K.E., okulda uygunsuz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle idareye çağrıldı. Okulda kendisini uyaran müdür yardımcıları ile K.E. arasında tartışma çıkınca müdür Ahmet Gürpınar, olaya müdahale etti. Gürpınar, odasına alıp, bir süre görüştüğü K.E.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Olay, öğretmenlerin sesleri duyarak, geldikleri odada araya girmesiyle yatıştırıldı.

MÜDÜR ŞİKAYETÇİ OLDU

Yüzünde morluklar oluşan Gürpınar, hastaneden darp raporu alıp, polise giderek, öğrencisi hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. K.E. ise disiplin kurulunca bir süreliğine okuldan uzaklaştırıldı.

 Müdür Gürpınar, yaşananları şöyle anlattı: “Olay günü öğretmen arkadaşlarımız, K.E.’yi uyardı. Uyarı sırasında K.E. ile odasında görüşen müdür yardımcımız, öğrenci tarafından tehdit edilerek, sokağa davet ediliyor. Olayın daha fazla büyümemesi için öğrenciyi oradan aldım. Kendisi ile makamımda usulüne uygun görüşüp, uyardıktan sonra eve gitmesini söyledim. Bu sırada, bana saldırdı ve yüzüme yumruk attı.”

 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KINADI

Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş ise okul müdürüne yönelik saldırıyı kınadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Müdürümüz, kendisine düşen görevi yapmaya gayret etti; ancak öğrenci tarafından saldırıya uğradı. Eğitim açısından hiç de hoş olmayan bir durum bu. Kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Son dönemde gittikçe ardan eğitimcilere şiddet olayı ilçemizde de vuku bulmuştur. İnşallah ilçemizde böyle bir olay, bir daha yaşanmaz. Velilerimizin de çocuklarını takip etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğitimciler olarak biz, yine öğrencilerimizi kazanmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okul müdürümüze yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler