Adana'da engelli genci döven saldırganlardan pişkin ifade: Vurduklarımın çoğu denk gelmedi

Adana’da işitme engelli genci üniversite öğrencisi 4 maganda minibüste ‘kenara çekilmedi’ diye öldüresiye dövdü. Saldırganların ifadeleri ise 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Biri “Alkollüydüm" derken, bir diğer saldırgan, “Vurduklarımın çoğu denk gelmedi” dedi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 09:58
Abone Ol google-news
<video:905374>

Adana’da işitme engelli Agit Acun (20) önceki gün minibüse bindi. Minibüsün arkasında sıkışma oldu. Ahmet Günsel, Çağrı Çay, İsmail Kaçmaz ve Ahmet Bedir adlı üniversite öğrencileri, Agit’e “Kenara çekil” dedi. Agit duymadığı için tepki vermedi. Bunun üzerine 4 maganda Agit’i tartakladı. Agit sağır ve dilsiz olduğunu el kol hareketi ile anlatmaya çalıştı.

YOLCULAR SES ÇIKARMADI

Magandalar “Bir de hareket çekiyor” deyip daha da şiddetli vurmaya başladı. Yolcular değil müdahale etmek seslerini bile çıkarmadı. Minibüsün güvenlik kamerası görüntüleri internete düşünce 4 maganda yakalanıp tutuklandı. Agit “Döverlerken duymadığımı anlatmak için hep kulağımı gösterdim” dedi. Üniversiteli 4 magandadan Ahmet Günsel tıp öğrencisi ve profesyonel Kick-box’çu çıktı.

SALDIRGANLARDAN PİŞKİN İFADE: ÇOĞU DENK GELMEDİ

Öte yandan, bütün Türkiye’yi ayağa kaldıran ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müdahil olduğu soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadelerinin ardından tutuklanan zanlılardan biri “Alkollüydüm, pişmanım” diyerek kendini savunmaya çalıştı. Bir diğer saldırgan ise “Vurduklarımın çoğu denk gelmedi” diyerek yüzsüzlüğünü ortaya koydu. Biri ise “Bize el kol hareketi yaptı” dedi.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Zanlılara Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadeleri sırasında kamera kayıtlarındaki darp görüntüleri izletildi. “Aleyhteki hususları kabul etmiyoruz” diyen zanlılar devamında en az otobüsteki saldırıları kadar skandal bir tavır ortaya koydu. Zanlılardan birinin ifadesi şöyle: “Alkollüydüm. Engelli olduğunu bilmiyordum. Haberlerde öğrendim.

ENGELLİ OLDUĞUNU ANLAMAMIŞ

Herhangi bir pişmanlık dile getirmeyen diğer bir zanlı ise şunları söyledi:

“Engelli olduğunu bilmiyordum. Zaten vurduklarımın çoğu denk gelmedi. Engelli olduğunu haberlerden öğrendim” Zanlılardan biri ise engelli gencin kendilerine “el kol işareti” yaptığını söyleyerek saldırısına mazeret uydurmaya çalıştı.

Zanlılar "birden fazla kişiyle vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Adana'da minibüste işitme engelli genci öldüresiye döven 4 kişi tutuklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler