Baydemir Meclis’te ceza yedi ama Erdoğan 5 yıl önce ne söylemişti?: Bu bölgeye Kürdistan denir

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Kürdistan’ dediği için geçici çıkarma cezası alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in maaşından 12 bin lira kesildi. Akıllara Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı Kürdistan konuşması geldi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 10:49
Abone Ol google-news
<video:905915>

ERDOĞAN KÜRDİSTAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Dönemin başbakanı Erdoğan ise 19 Kasım 2013'te Meclis'te yaptığı konuşmada "CHP’nin MHP’nin yöneticileri şurada, Meclis kütüphanesine gitsinler Meclis zabıtlarını, gizli celse zabıtlarını okusunlar. CHP ve MHP neye karşı çıkıyorsa, orada ilk Meclis zabıtlarında o karşı çıktıkları şeyleri görecekler. Hem de en başta Gazi Mustafa Kemal’in nutuklarında görecekler. Kürt kelimesini o Meclis’te görecekler. Gürcü, Laz, Arap kelimelerini o zabıtlarda görecekler. Kürdistan kelimesini o Meclis zabıtlarında görecekler. Şöyle biraz daha geçmişe Osmanlı’ya gittikleri zaman, Doğu, Güneydoğu’nun Kürdistan olduğunu görecekler, Doğu Karadeniz’in Lazistan olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin bize devrettiği mirastır. Devletlerin ilişkileri intikam, öfke, nefret hissiyle yürümez. Bunu en iyi bilenlerden biri de Gazi Mustafa Kemal’dir. Bize ne diyorlar, şu kavramı kullandı bölücü. Peki Mustafa Kemal de mi bölücü. Kürdistan kelimesini kullanan o dönemin bütün Meclis mebusları da mı bölücüydü? Kürt damadımız var diyen Alparslan Türkeş de mi bölücüydü. Kelime ve kavramlardan korkanlar büyük devlet inşa edemezler.”" ifadelerini kullanmıştı.

MECLİS'TEKİ KÜRDİSTAN TARTIŞMASINDA BAYDEMİR NE DEMİŞTİ?

HDP Milletvekili Osman Baydemir bütçe görüşmeleri sırasında, Meclis'in herkesi kucaklayıcı bir tavrı olması gerektiğini söylemiş, ''Ben bir Kürt evladı olarak, Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak istediğim şey bu çatı Türk ve Kürt ortak çatısı olmasıdır'' demişti. Baydemir, ''Kürdistan'' ifadesini kullandığı sırada AKP'li vekillerden tepki göstermişti.

TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı da, Baydemir'e, ''Kürdistan neresi?'' diye sormuş, Baydemir de elini kalbine koyarak, ''Kürdistan şurası'' demişti.

Bahçekapılı'nın Baydemir'e tepkisi ise ''Siz Kürdistan vekili değilsiniz, siz Şanlıurfa'nın vekilisiniz'' ifadesini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler