Trabzon Havalimanı 24 saat ulaşıma kapatılacak

Ankara-Trabzon seferini yaparken Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan yolcu uçağını bulunduğu yerden çıkarmak için havalimanının 18 Ocak Perşembe günü 24 saat ulaşıma kapatılacağı belirtildi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 17:54
Abone Ol google-news

<video:904787>


Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen ve uçağın pistten çıktığı andan bugüne kadar geçen 3 günde yapılan çalışmaları değerlendiren Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, pistten çıkan uçağın bir bütün olarak 2 vinç yardımı ile Perşembe günü bulunduğu yerden çıkartılarak havalimanında güvenli bir noktaya çekileceğini söyledi.
Hatipoğlu, Trabzon Havalimanı’nda 13 Ocak günü saat 23.26’da gerçekleşen kazanın akabinde 90 saniye içerisinde havalimanı acil müdahale ekibinin kazaya müdahala ettiğine dikkat çekerek “Olay yerinde itfaiye hizmeti olarak uçakta ortaya çıkan risklere karşı söndürme ve benzeri faaliyetler başladı. Yine aynı anda ortaklaşa aynı ekibimiz ile birlikte uçağın tahliyesini de yapmaya başladılar. Öncelikle büyük bir özveri içerisinde bu faaliyetler gerçekleştirildi. 24 dakikada gibi bir süre içerisinde uçağın tahliyesi gerçekleşti” dedi.

Pistten çıkan uçağın pilotları konuştu

“YARIN ÖĞLEDEN SONRA HAZIRLIKLAR BİTMİŞ OLACAK”
Uçağın bulunduğu yerden çıkartılması ile ilgili detaylı çalışmaların yapıldığını belirten Hatipoğlu “Ancak gerek uçağın bulunduğu yer gerekse hava şartlarının değişikliğinden dolayı bir çalışma ve planlama yapılması gerekti. Uçak gövdesinin daha uygun bir alana alınması için bir planlama yaptık. Bununla ilgili olarak 18.01.2018 ile 19.01.2018 ‘ye kadar uçağın bir bütün halinde havalimanımızda uygun bir alana naklini gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili teknik çalışmaları ilgili firmalar yaptılar. Biz de havalimanı mülki idare amiri olarak burada sorumluluğu olan devlet hava meydanları işletmemiz ve diğer birimlerle gerekli eş güdümü ve koordinasyonu sağlamaya çalıştık. Şuanda hemen hemen pek çok hazırlığı yapıyoruz. Vinçler gelecek. Bu vinçlerin yerleştirileceği alanda zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yarın öğleden sonra hazırlıkları bitmiş olacak. Çünkü iki ayrı vinç bir 500 tonluk, bir de 300 tonluk vinç havalimanımızda uçağın mevcut hali ile çıkarılmasını gerçekleştirecekler. Perşembe günü bu operasyonu planladık. Hava şartları bu şekilde bir çalışmanın uygun olacağını gösterdi. Daha sonra hava şartlarının denizde bozulacağını gösteriyor. Tüm bunların ışığında biz havalimanımızda her türlü çalışmayı kurumlar arasında işbirliğini gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Trabzon'daki uçak kazasında pilot hatası şüphesi: Hiçbir motor kendi kendine gaz açmaz

“ÇAMURA OTURDUĞU İÇİN KISA VADEDE UÇAĞIN KAYMASI BEKLENMİYOR”
“Allah ülkemizi bu tür kazalardan korusun” diyen Hatipoğlu, uçağın kaydığı iddiaları ile ilgili olarak “Teknik olarak çamura oturduğu için kısa vadede bir kayma beklenmiyor. Zaten bir sabitleme çalışması yapıldı. Kaymayı engelleyici bir şekilde. O da Perşembe günü vinçle alınacağı için ortadan kaldırılacak. Çelik hatlarla şuan uçağa bağlı” ifadelerini kullandı.
Numanoğlu, nakil sırasında havalimanının 24 saat süreyle uçuşa kapatılacağını kaydederek “Perşembe 04’den Cuma 04’e kadar uçuşları gerçekleştiremeyeceğiz. Bu uçağın nakledilmesi süreci bir planmaya tabi. Bu husus Ulaştırma Bakanlığımızın ve ilgililerin izni dahilinde bu operasyon gerçekleştirilecek. Bagajlar ve yakıt uçak tamamen sabitlenip bir yere çekildikten sonra aynı gün içerisinde güvenli şekilde bagajların tek tek tespitli bir şekilde ilgili kişilere teslimi sağlanacak. Firma çalışanları bunun hazırlığını yapıyorlar. Sigorta firmasından yetkililer incelemeleri yaptılar. Detaylı çalışmayı uçak park yerine çekildikten sonra yapılacak. Ulaştırma Bakanlığımızın Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu var. O kurulun uzmanları havalimanında incelemeleri yaptılar. Kara kutuları merkezlerine gönderdiler. Artık o süreç içinde kazanın nedeni ortaya çıkacaktır” açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler