Çorum'da OHAL paneli: ‘Faşizm inşa ediliyor’

Çorum'da Çoruö Emek ve Demokrasi Platformu tarafından OHAL paneli düzenlendi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “OHAL değil, demokrasi” konulu panele CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk konuşmayı yapan Selma Gürkan, Türkiye’nin olağan dışı bir süreçten geçtiğini belirterek, “Tek adam, tek parti liderliğinde faşizm inşa ediliyor. Şu anda faşizme dayanan bir siyasal rejime doğru gidiyoruz. Çıkarılan OHAL ve KHK’lerin gerekçeleri de budur. İşte bu nedenle baskı rejimi inşa ediliyor. Bu nedenle basının sesi kısılıyor ve Ahmet Şık bu nedenle cezaevinde. HDP milletvekilleri bu nedenle cezaevinde. CHP Milletvekili Berberoğlu bu nedenle cezaevinde. Kim sesini çıkarırsa çıkarsın baskı ve tehditle karşılaşıyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da OHAL’in FETÖ ile mücadele etmek için ilan edilmediğini ancak tam tersine toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştüğünü söyledi. Atıcı, “15 Temmuz başarısız oldu, ancak 20 Temmuz’da sivil bir darbeyle karşılaştık. Bunun adı açık seçik darbedir” dedi.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ise “Bu karanlığı aydınlığa çevirebiliriz. Ülkede bir karamsarlık havası oluşturulmaya çalışılıyor. ‘AKP’yi yenemeyiz, bunlar gitmeyecek’ deniliyor. Artık AKP yenilmez algısını bir kenara bırakmalıyız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon