Kadınlardan, dava öncesi Deniz Ceylan için Twitter eylemi çağrısı

Samsun’da, Deniz Ceylan’ın şiddet gördüğü için boşandığı İlker Lazoğlu uzaklaştırma kararlarını defalarca kez ihlal etmişti. Deniz’in Lazoğlu’na açmış olduğu tüm davaların dosyası birleştirildi. 18 Ocak’ta görülecek dava öncesi kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı #DenizCeylanYalnızDeğildir hashtagiyle Twitter eylemi yapacak

Yayınlanma: 17.01.2018 - 09:25
Abone Ol google-news

Samsun’da Deniz Ceylan, 2016 yılında evlenmiş olduğu İlker Lazoğlu’ndan şiddet gördüğü için boşanmıştı. Boşanmanın ardından Lazoğlu, Deniz’in peşini bırakmamış, arkadaşını kaçırarak bir süre tehdit ettikten sonra bırakmıştı.

 Daha fazla şiddete maruz kalmak istemeyen Deniz, Samsun’daki kadın örgütleriyle iletişime geçmiş, Samsun Kadın Dayanışması ise davanın sonuna kadar takipçisi olacağını belirterek Lazoğlu’nu teşhir etmişti.

 Savcılıkta 37 kez suç duyurusu bulunan ve uzaklaştırma kararı bulunan Lazoğlu, bu uzaklaştırma kararını defalarca kez ihlal etmiş olmasına rağmen bir kez bile gözaltına alınmamıştı.

 Deniz’in, Lazoğl’unun uzaklaştırma kararı ihlallerine ilişkin açtığı tüm davaların dosyaları birleştirildi. Dava 18 Ocak’ta görülecek. Görülecek dava öncesinde kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı bugün (17 Ocak) saat 20.00’da #DenizCeylanYalnızDeğildir hashtagiyle Twitter eyleminde seslerini yükseltecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler