TSK, YPG hedeflerini vurmaya başladı... Sınır birliklerine emir verildi

Suriye'de Şedya ve Surki bölgelerinde YPG hedefleri vuruluyor.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 07:05
Abone Ol google-news

Habertürk TV'nin haberine göre, fırtına obüsleri sınır hattındaki 7 noktada YPG hedeflerini vuruyor.

Suriye’de Şedya ve Surki bölgelerinde 7 noktada, YPG hedefleri vuruldu.

Sınır birliklerine en üst hazırlık seviyesi emri

TSK'de karargahlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine çıkarıldı. Öte yandan Suriye sınırına takviye amaçlı gönderilen tanklar, hudut hattındaki birliklere ulaştı.

 Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) karargahlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

 Türkiye'nin sınır güvenliğine yönelik tehdit oluşturan Afrin, Hatay'ın Amanos Dağları'ndan sızdırılan silah ve mühimmatla ülkeye yönelik terör eylemlerini de besleyen merkez olarak dikkati çekiyor. Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak yapması olası bir sınır ötesi operasyon gündemdeyken TSK de hazırlıklar hızlandırıldı.

 Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen tanklar, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı. Tanklar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi. Karargahlara verilen emir kapsamında da sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

Rus basını: Olası Afrin operasyonu için Moskova da kaygılı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama borcu var

Pentagon'dan Suriye açıklaması: Sınır gücü kurulmayacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler