Başsavcı açıkladı: Tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevine gönderildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, “KHK kapsamında çıkarılan tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevine gönderildi. Uygulama için yönetmelik bekleniyor” dedi.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 11:45
Abone Ol google-news

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, “KHK kapsamında çıkarılan tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevine gönderildi. Uygulama için yönetmelik bekleniyor” dedi.

Darbe girişimi sonrası 20 Temmuz 2016'da ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunanlara, duruşmaya sevk nedeniyle ceza infaz kurumu dışına çıkarılmaları durumunda, ceza infaz kurumu idaresince verilen giysileri giyme zorunluluğu getirilmişti.

 44 STK'den 'tek tip' karşıtı bildiri: Tek Tip Elbise hak ihlalidir...

Düzce Cezaevinde tek tip eylemi başladı

Diyarbakır'daki STK'lerden tek tip kıyafet açıklaması

İki yeni KHK ile 2 bin 76 kişi ihraç edildi... Tek tip ve taşerona kadro da düzenlendi

'Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' ile 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçunu işleyenler veya bu suç iddiası ile tutuklu bulunanlar badem kurusu renginde tulum giyecek.

'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan', 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı' suçlarını işleyenlerle, 'Devletin güvenliğine karşı suçlar' ile Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar' nedeniyle örgüt kuran tutuklu ve hükümlüler ise duruşmalara gri renkli tulum giyerek katılacağı belirtilmişti.

YILDA 1000 CİNSEL İSTİSMAR DOSYASI GELİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin 2017 yılını değerlendirdiği basın toplantısında savcılığa intikal eden cinsel istismar dosyaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcı vekili Mesut Pektaş, yılda ortalama bin cinsel istismar dosyasının adliyeye intikal ettiğini söyledi. Başsavcı vekili Pektaş, "Cinsel istismar ile ilgili yılda yaklaşık bin dosya geliyor. Şu anda  500'ü görülmeye devam ediyor. Diyarbakır'da yıllık bin cinsel istismar, taciz, telefon ile taciz dahil, fiziki müdahale olmayan cinsel istismar dosyaları geliyor. Toplam 65 bin soruşturma dosyasının yaklaşık binini cinsel istismar dosyaları oluşturuyor"dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler