Acil serviste anneleri kaybolan aile acıya dayanamayarak dağıldı... Mahkeme olaydan Sağlık Bakanlığını sorumlu tuttu

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin acil servisinde kaybolan ve 2.5 yıldır izine rastlanamayan Anşe Bilir (73) için kızı Pınar Bilir’in Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı 500 bin TL’lik manevi tazminat davası karara bağlandı. Mahkeme, bakanlığı tazminat ödemeye mahkum etti.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 10:06
Abone Ol google-news

İzmir'de yaşayan Anşe Bilir, 14 Kasım 2014'te sinir krizi geçirince ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Binadan çoraplarıyla ayakkabısız çıkan yaşlı kadın kayboldu ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Aile aynı yıl içinde, 10 Temmuz 2014'te yaşadığı sıkıntıya dayanamayarak kalp krizi geçiren babaları Remzi Bilir'i (67) kaybetti. Pınar Bilir (37), 31 Ekim 2015'te ise ağabeyi Harun Murat Bilir'in (43) bileklerini keserek intihar etti. Bir yıl içinde tüm ailesini kaybeden ve hayatı altüst olan Pınar Bilir, yaşadığı mağduriyetin sorumlusu olarak gördüğü Sağlık Bakanlığı'ndan 500 bin TL manevi tazminat istedi.

TÜM AİLE DAĞILDI

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Bilir'e 50 bin TL tazminat verilmesine hükmetti. Tüm ailesini kaybeden ve annesinin mezarı dahi olmayan Bilir'in tazminatın yükseltilmesi için avukatıyla istinaf mahkemesine vuracağı öğrenildi.

Kaynak: Habertürk


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler