Başbakan Yıldırım: 30 kilometrede güvenli alan oluşturulacak

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuşan Yıldırım, "Harekat 4 safhada yapılacak. 30 kilometre derinlikte güvenli alan oluşturulacak" dedi. "ABD lojistik destek verirse ne yaparsınız" sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "Her türlü lojistik destek bizim hedefimiz" diye yanıtladı.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 12:36
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son durumu değerlendirdi. Saat 10.40'ta başlayan görüşme saat 12.20'de sona erdi. "Harekat 4 safhada yapılacak" diyen Yıldırım, 30 kilometre derinlikte güvenli alan oluşturulacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştüğünü belirten Yıldırım, operasyona tam destekleri için iki lidere teşekkür etti.

"TERÖR UNSURLARI YOK EDİLENE KADAR SÜRECEK"

Başbakan, terör unsurları bölgeden yok edilene kadar operasyonun süreceğini söyledi. Yıldırım, operasyonda şu ana kadar yaralanan asker olmadığını belirtti.

Kara harekatı başladı, askerler Afrin'e geçti

YPG'den 'Zeytin Dalı Harekatı'nda verilen kayıp hakkında açıklama

Geçmişte Afrin bölgesinden 700 taciz olduğunu ifade eden Yıldırım, "ÖSO da bizim birliklerimizle Afrin'e girdi, hedefimiz araç-gereç ve sığınaklar. Mücadelemiz aynı zamanda Afrin'deki DEAŞ'la. Operasyona halkımızın yüzde 100 desteği var. Göç için sınır dışında kamp alanları oluşturuyoruz" dedi.

"BÖLGEDE 8-10 BİN TERÖRİST VAR"

Yıldırım, "Bölgede 8-10 bin terörist var" dedi. 

'REJİMİ YOK SAYAMAYIZ'

Yıldırım, Suriye'deki Beşar Esad hükümetiyle doğrudan görüşme ihtimalinin sorulması üzerine, "Daha alt düzeylerde konuşuluyor, hem Rusya hem Suriye düzeyinde temaslar sürüyor. Çok yanlışlar yapıldı, çok zulüm yapıldı, çok insan öldü ancak rejim de işin parçası, yok sayamayız."

"HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEK HEDEFİMİZ"

"ABD lojistik destek verirse ne yaparsınız" sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "Her türlü lojistik destek bizim hedefimiz" diye yanıtladı. Başbakan, tüm diplomatik temasların yapıldığını da belirtti. 

"BÜYÜK ORANDA YERLİ SİLAH KULLANILIYOR"

Yıldırım, harekatta yüzde 70-75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanıldığını söyledi.

Geçmişte Afrin bölgesinden 700 taciz olduğunu ifade eden Yıldırım, "ÖSO da bizim birliklerimizle Afrin'e girdi, hedefimiz araç-gereç ve sığınaklar. Mücadelemiz aynı zamanda Afrin'deki DEAŞ'la. Göç için sınır dışında kamp alanları oluşturuyoruz" dedi.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir göç dalgasına hazırlıklı olduğunu belirterek, “Yeni bir göç dalgası olur ise hududumuzun dışında karşılayıp iskan edeceğiz” dedi.

"DALI TERÖRİSTE, ZEYTİN SİVİLE"

Operasyona neden Zeytin Dalı dendiğine ilişkin olarak Yıldırım, "Teröristlere dalını gösteriyoruz zeytinlerse oradaki sivilleri yönelik bir girişim onu sembolize ediyor" yanıtını verdi.

Afrin harekatı başladı... F-16'lar PYD hedeflerini bombaladı

Afrin operasyonundan görüntüler

Sınırdan Afrin'e obüsle 2 atış yapıldı

ÖSO militanları sınırdan Suriye tarafına geçirildi... Canikli: Afrin operasyonu fiili olarak başladı 

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 isimden dünyaya Afrin çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Afrin tepkisi: Seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce

ABD'den bir 'Afrin' uyarısı daha: Operasyon Türkiye'nin çıkarlarına yarar getirmez

BM'den Afrin operasyonu açıklaması: Endişe verici

İki cepheli harekât... Türkiye’nin bir gözü Fırat’ın doğusunda olacak

Afrin krizi dış basında: 'Türkiye oyun dışı kalabilir'

Akşener: Bağıra, çağıra harekat ilan etmek 'Gelin bizi ayırın' demektir

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler