Afrin'den Reyhanlı'ya art arda roket atıldı: 1 kişi öldü, 4'ü ağır 47 kişi yaralı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 4 farklı noktaya, saat 16.00 ve 18.00 sıralarında ve Suriye'nin Afrin bölgesi tarafından toplam 6 roket atıldı. Hatay Valisi, gün içinde gerçekleştirilen roketli saldırada Suriyeli 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4'ü ağır 47 yurttaşın yaralandığını açıkladı.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 16:45
Abone Ol google-news

<video:910066>

Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine atılan roketler korkuya neden oldu. Bölgeye polis ve ambulans sevk edildi. Olayda yaralananların olduğu ve ambulanslarla hastaneye götürüldükleri bildirldi. Roketin düştüğü mahallede park halindeki araçlar ile evler de zarar gördü.

ROKETLİ SALDIRI SONRASI REYHANLI'DAN KARELER 

 1 Suriyeli öldü 32 yaralı var

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, roketli saldırada Suriyeli 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si ağır 32 vatandaşın da yaralandığını açıkladı. Başkan Şanverdi, yaralıların Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındığı söyledi. 

REYHANLI'YA 3 ROKET DAHA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saat 18.30 sıralarında, ilk olaydan 1.5 saat sonra 3 roket daha düştü. İlk roketin düştüğü Atatürk Caddesi'ne 300 metre uzaklıktaki şehir merkezine düşen roket, bir binanın duvarına isabet etti. Aynı zamanda Bayır Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine de roket isabet etti. Diğer roketin düştüğü bölge ise araştırılıyor. Roketlerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi alınırken, ambulanslar sevk edildi. Reyhanlı'ya 1.5 saat arayla toplam 6 roket düşmüş oldu.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği tarafından Reyhanlı ilçesine düşen roketlerle ilgili açıklama yapıldı.
Açıklamada, 11 roketin 9'unun ilçe merkezine, 2'sinin de ilçe dışında boş araziye düşerek, infilak ettiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen saat 15.28’de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9’u ilimiz Reyhanlı ilçe merkezine, 2’si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. Saat 15.28’de ilçe merkezine düşen 6 adet füze ile saat 18.40’da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 adet füzenin infilak etmesi sonucu; 30'u Türk vatandaşı, 17'si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 4 kişinin tedavileri ise halen devam etmektedir. 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonları çalışmalara başlamış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.” 

<video:910190>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler