Cumhuriyetçiler için...

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Uğur Mumcu Anma Ödülleri’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç dün törenle ödülünü aldı. Erinç, ödülü tutuklu arkadaşlarımız ve Cumhuriyet ailesine adadı.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 22:25
Abone Ol google-news

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) Uğur Mumcu Anma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende, “siyaset ödülü” Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’ya, “hukuk savaşcısı’ ödülü” de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verildi. Gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç ise CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in elinden “yaşam boyu başarı ödülü”ne değer görüldü. Orhan Erinç, yaptığı konuşmada, İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu ve muhabirimiz Ahmet Şık’ın hâlâ hapiste tutulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin gazeteci hapishanesine dönüştüğünü söyledi.

ÇGD Eskişehir Şubesi’nin Tepebaşı Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği 25. Uğur Mumcu Anma Ödülleri töreni Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇGD Eskişehir Şubesi’nin, 24 Ocak 1993 yılında katledilen Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu’nun anısına her yıl düzenlediği “Uğur Mumcu Anma Ödülleri” bu yıl 10 dalda verildi. “Hukuk savaşçısı” ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “siyaset ödülü” Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’ya, “demokrasi ödülü” İstanbul Şehit Anaları Dayanışma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eğitim- Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eğitim İş Şube Başkanı A. Kadir Önder ve Barış Bildirisi’ne imza attığı için görevinden alınan Prof. Dr.Cem Kaptanoğlu’na, “basın ödülü” halen cezaevinde bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile Bekir Coşkun, Melih Aşık, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Emin Çapa, İlhan Taşcı, DHA Eskişehir Büro Şefi Eyüp Kelebek ve İstikbal Gazetesi muhabiri Ali Naki Erdoğan’a, “bilim ödülü” Prof. Dr. Hikmet Karakoç ve Prof. Dr. Atilla Cavkaytar’a, “sanat ödülü” Emre Demirci, Ecren Can Serim ve Nazlı Avcı’ya, “çevre ve kent ödülü” Deniz Ataç’a, “spor ödülü” Ampute Futbol Eğitim Başkanı Celal Mutlu, Eskişehirpor taraftarlarının amigosu Orhan Erpek, Eskişehir Basket ve Selka Hentbol takımlarına, “emek mücadele” ödülü Gündüzler Dernek Başkanı Selim Kurnaz ve Saadet Özkan’a, “yaşam boyu başarı ödülü” de Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç’e verildi.

Adalet yerini bulsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na verilen “hukuk savaşçısı ödülü”nü Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’tan vekâleten alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Adalet yürüyüşü; siyaset, demokrasi, mücadele tarihimizin çok farklı ve çok önemli bir dönüm noktasıydı. Tarihin en büyük adalet yürüyüşünü yüreklerini birleştirip gerçekleştirdik. Adalet bir kişi, bir halk için değil, bütün dünya için çağımızın en önemli ihtiyacı haline geldi” dedi.

Oya Berberoğlu, eşi Enis Berberoğlu’na verilen “basın ödülü”nü CHP’li Gaye Usluer’den alırken, “Enis gazetecilik döneminde de kitapları ve haberciliği ile ‘Uğur Mumcu Araştırnacı Gazetecilik’ ödülünü almıştı. Şimdi yine ‘Uğur Mumcu Anma Ödülü’nü alıyoruz, çok mutluyuz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Kendi adıma da halk adına da Türkiye’nin normalleşmesini istiyorum. Haksız yere hapiste bulunan herkesin özgürlüğe kavuşmasını diliyorum” dedi.

Erinç, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gazeteci hapishanesine dönüştüğünü belirterek, İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu ve muhabirimiz Ahmet Şık’ın hâlâ hapiste tutulduğunu hatırlattı. Ödülü, tutuklu arkadaşlarımız ve görevinin başında bulunan Cumhuriyet ailesi adına aldığını söyleyen Erinç, Türkiye’nin bu zor günleri aşacağına inandığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler