Erdoğan'ın 'Cevap verilmeli' dediği gazeteye saldırı

Afrin harekatı manşeti nedeniyle Erdoğan'ın "Cevap verilmeli' dediği KKTC'deki Afrika gazetesine 200-300 kişi taşlarla saldırdı. Gazetenin yayın yönetmeni Şener Levent, "Kuzey Kıbrıs'ta Madımak ruh halini yaşadıklarını" söyledi.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 14:02
Abone Ol google-news

<video:910656>

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) önceki gün havadan dün de karadan başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda üçüncü gününe girildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki günlük gazete Afrika, TSK’nin Afrin operasyonu için “Türkiye'den bir işgal harekatı daha” başlığını atmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da Bursa'da yaptığı konuşmada gazetenin manşetine tepki göstererek şöyle demişti:

Erdoğan: Nerede meydana çıkarsanız güvenlik güçlerimiz boynunuzda

"Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... ‘Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle, Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım."

Bianet'te yer alan habere göre gazetenin genel yayın yönetmeni Şener Levent bina önünde 200-300 kişi toplandığını ve  bir 'Madımak ruhu' yaşandığını söyledi. Levent, atılan taşlarla camların kırıldığını ifade ederken çevre köylerden grupların gazeteye doğru yola çıktığı duyumunu aldıklarını söyledi. 

Gazeteci Sefa Karahasan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Afrika gazetesinin saldırıya uğradığını yazdı ve fotoğraflar paylaştı.

İşte Sefa Karahasan’ın mesajları:






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler