Afrin operasyonundan ilk acı haber geldi: Vasiyeti ortaya çıktı

Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda YPG güçlerine karşı yaşanan çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit oldu.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

<video:911151>

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin'e yönelik başlatılan harekatta bir askerin şehit olduğunu duyurdu. TSK'nin açıklaması şu şekilde: 

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 22 Ocak 2018 tarihinde Kilis/Gülbaba Köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİDİNİN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın Ankara Sincan’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, Özalkan’ın Törekent Mahallesi’nde oturan Selahattin ve Hatice Özalkan çiftine acı haberi, sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehit olması, tüm aileyi yasa boğdu. Şehit babasının oturduğu apartmana dev Türk Bayrağı asıldı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın 2 yıllık evli olduğu 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi. Şehit Özalkan'ın naaşının yarın getirileceği ve askeri törenin ardından cenazesinin memleketi Ayaş’ta toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİDİN CENAZESİ UĞURLANDI 

Musa Özalkan’ın cenazesi Gaziantep Havalimanı’nda yapılan törenle memleketi Ankara’ya uğurlandı.
Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Musa Özalkan’ın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Gaziantep Havalimanı’na getirildi. Şehidin memleketine uğurlandığı törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman katıldı. Şehidin cenazesi, törenin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla memleketi Ankara’ya gönderildi.

ŞEHİDİN VASİYETİ: TELAFER’E ANAOKULU YAPTIRIN

TSK'nın Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti ortaya çıktı. Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın vasiyetinde, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telafer’deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olduğu belirtildi.

Şehit Musa Özalkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Şehit Özalkan'ın, Twitter hesabından, "Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik" yazdığı görüldü. Ayrıca Özalkan'ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini söylediği ortaya çıktı. Özalkan'ın sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şu şekilde:

"Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler