Yolsuzluğu 'Günah işleme özgürlüğü' diye savunan AKP'li Metin Külünk'ten ‘Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ teklifi

17-25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan tapeleri "Günah işleme özgürlüğüne müdahale" sözleri ile savunan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesine ilişkin yasa teklifi hazırlandı.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 09:07
Abone Ol google-news

<video:47635>

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “gazilik” unvanı verilmesine ilişkin yasa teklifi hazırladı. Külünk, “Erdoğan’a bu payenin verilmesi hem bir geleneğin devamı, hem de uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin kararlığını gösteren bir nişane olacaktır” savunmasını yaptı.

Hürriyet’te yer alan habere göre ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gazilik Unvanı Tevcihine Dair Yasa’ adıyla hazırlanan teklifin gerekçesinde Külünk özetle şu ifadeleri kullandı:

‘17-25 ARALIK, GEZİ…BUNLAR HEP BİR CEPHEYDİ’

“Emek, fikir, ter dökülen ve bütün bir varlık ile can koyulan gazaların komuta edicilerine, mevzi bekleyenlerine ve dolayısıyla vatan uğrunda yara alanlara gazi deriz. Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, manevi yönü ağır bu unvanını önemle kullanmış bir liderdir. Tam, bütün ve milli bağımsızlık yolunda vatan uğruna yalnız elini değil, tüm varlığını hasreden Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle Davos’taki ‘one minute’ çıkışının ardından karşı mevzilerin doğrudan hedefi haline gelmiş, saldırıların bizatihi muhatabı olmuştur. Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadele bu manada birçok cephe savaşıyla ilerlemiştir. Öyle ki 7 Şubat MİT krizi bir cepheyken, Gezi hadisesi bir cephe, 17/25 Aralık darbe teşebbüsleri ve MİT TIR’larının durdurulması olayı yine başka cephelerdir.”

"ERDOĞAN, HANGİ CEPHEDE KOMUTANLIK YAPTI?"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak geçtiğimiz sene Ocak ayında, Keçiören Metrosu'nun açılışı sebebiyle ilçeye gelen Erdoğan için 'Gazi Cumhurbaşkanımız Evinize Hoşgeldiniz' pankartı astırmış, Erdoğan'ın 'gazi' olarak nitelendirilmesi büyük tepki çekmişti.

Gündeme oturan “gazilik” ifadesiyle ilgili sosyal medyada, “Cumhurbaşkanı hangi cephede komutanlık yaptı, hangi savaştan sağ kurtuldu ki gazi unvanı verdiniz? Neyle besleniyorsunuz siz?”, “Attan düşüp gazi olan ilk cumhurbaşkanı huzurlarınızda” “Gaza gelip bu adamı Atatürk ile kıyaslamayın sakın”, “Gazi demedim Niyazi dedim diye de kıvırırlar” şeklinde çok sayıda tepki yağmış, belediyenin ifadesi ti’ye alınmıştı.

AKP'li vekil: Erdoğan'a 'gazilik' ünvanı verilsin

Avukat Aslı Kazan: Yeni KHK ile Sedat Peker de aklanacak

Muhaliflere suikast iddiası hakkında Alman polisinden açıklama

AKP'de 'silahlı adam kaçırma skandalı' yargıya taşındı... Süleyman Soylu yanıt versin

Almanya'da soruşturma genişliyor... ‘Osmanlılar’ mercek altında

AKP'de 'adam kaçırma' skandalı... Metin Külünk: Üzgünüm


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler