Adalet ve Demokrasi Haftası başlıyor: UNUTMADIK

Yazarımız Uğur Mumcu’nun katledilişinin 25. yıldönümünde özlemle anıyoruz. Adalet ve Demokrasi Haftası da bugün başlıyor.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

Mumcu’yu anmak için Ankara’daki ilk etkinlik bugün saat 10.00’da Batıkent’te düzenlenecek. Batıkent metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş yapılacak, saat 11.00’de ise Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakılacak. Mumcu’yu anmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da evinin önündeki sokakta buluşulacak. Karanfil ve mumlarla Uğur Mumcu’nun sokağında toplanılacak. Selda Bağcan türkülerini Uğur Mumcu için söyleyecek. Saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında tören düzenlenecek. Saat 15.15’te Çankaya Belediyesi’nin Çukurambar’daki Uğur Mumcu Parkı ve anıtının açılışı yapılacak. Gürsel Gökçe’nin “Uğurlu Yıllar” başlıklı fotoğraf sergisi Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da açılacak. Diğer illerdeki etkinlikler ise şöyle:

İSTANBUL: Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı önünde bugün saat 11.00’de anma töreni düzenleyecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştireceği “Türkiye’de Gazeteci Olmak Gazeteci Ölmek!” etkinliğinin dördüncüsü bugün saat 19.30’da Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte 15 gazeteci, yazar ve öldürülen gazetecilerin yakınları söz alacak. Saat 18.00’de ise CHP Kadıköy İlçe örgütü, İskele Meydanı’nda yürüyüş düzenliyor. Beşiktaş Kent Derneği üyeleri Mumcu’yu öldürülüşünün 25. yılında saat 13.00’te Beşiktaş Caddesi üzerindeki Uğur Mumcu anıtının önünde toplanarak anacak.

Ali Sirmen’e ödül

ANTALYA: Antalya Barosu, 2007 yılından bu yana düzenlediği “Uğur Mumcu Özel Ödülü”nü bu yıl gazetemiz yazarı Ali Sirmen’e verecek. Sirmen’e ödülü bu akşam saat 19.00’da Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek Uğur Mumcu anma etkinliğinde sunulacak. Muratpaşa Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi de saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu ve Cumhuriyet Şehitleri için çelenk koyacak.

ZON GULDAK: Zonguldak Demokrasi Platformu’nun anma programında, Uğur Mumcu’nun bilinmeyen fotoğraflarının yer aldığı sergi açılacak. CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ile gazetemizin Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya, Uğur Mumcu’yu anlatacak. Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde düzenlenecek program saat 18.00’de başlayacak.

ADANA: ADD Adana Şubesi öncülüğünde, CHP, ÇYDD, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve emek bileşenleri bugün saat 12.30’da Atatürk Parkı’nda anma etkinliği düzenleyecek.

ESKİŞEHİR: ADD öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Mumcu için saat 12.30’da Vilayet Meydan’ındaki Atatürk anıtına çelenk sunacak. Saat 13.30’da ise Odunpazarı Belediyesi, Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu’nun suikasta uğradığı otomobili önünde anma yapacak.

BURSA: Uğur Mumcu için Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin çağrısıyla Bursa’da Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı önünde saat 12.00’de anma etkinliği yapılacak.

RİZE: ADD, saat 16.30’da Uğur Mumcu söyleşisi düzenleyecek. CHP Rize İl ve Merkez İlçe Başkanlığı İsmail Durmuş Salonu’nda düzenlenecek söyleşiye parti yöneticileri katılacak. CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP örgütleri adına ortak basın açıklaması yapacak.

MALATYA: CHP Malatya İl Başkanlığı Kongre Kültür Merkezi’nde bugün saat 13.00’te anma etkinliği düzenleyecek.

ÇORUM: CHP Çorum İl Gençlik Kolları saat 12.00’de Turgut Özal İş Merkezi’nde anma etkinliği düzenleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler