MHP'li Akçay: Erdoğan'a gazilik ünvanı teklifini değerlendiririz

Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 2 yıl varken Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan MHP, bu kez de AKP'nin Erdoğan'a 'Gazilik' ünvanı verilmesi teklifine yeşil ışık yaktı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP'li Metin Külünk'ün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gazi unvanı verilmesi için verilen kanun teklifini değerlendireceklerini söyledi.

Yayınlanma: 24.01.2018 - 07:50
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Yurttaş Girişimi'nin milletvekillerine Afrin operasyonunun durdurulmasına yönelik mektuba tepki gösterdi.

İYİ Parti'den Erdoğan'a 'gazi' unvanı verilsin önerisine sert tepki

Yolsuzluğu 'Günah işleme özgürlüğü' diye savunan AKP'li Metin Külünk'ten ‘Gazi Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik ünvanı verilsin

Metin Uca'dan AKP'nin teklifine fotoğraflı yanıt: Gazi böyle olunur

Ermeni Patrikliği'ne de teşekkür eden Akçay, şunları söyledi:

 "Kıymetleri kendinden menkul kimi aydın müsveddeleri, her dönem çıban başı olan kimi sanatçı, siyasetçi, akil, hukukçu görünümlü, aslında kripto ırkçı PKK severler, bir ihanet mektubunun daha altına imza atmışlar.

 'SÖZDE AYDINLAR…'

 Bu sözde aydınlar, PKK'nın propaganda diliyle yazılmış, ellerine tutuşturulmuş bu mektupta, Türkiye'nin bekasını tehdit eden terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu'nun durdurulmasını istiyorlar. Kendilerine 'yurttaş' diyen bu güruh, Türkiye'nin sınır güvenliğine ve bekasına yönelik tehdidi bertaraf etmeye yönelik girişimlerine karşı çıkmakta, terör örgütü PYD/YPG'ye karşı vatandaşlarını ve vatanın güvenliğini savunan devletimizi terör örgütüyle diyaloğa davet etmektedirler.

 ERMENİ CEMAATİNE TEŞEKKÜR

 Bunlara karşı Türkiye Ermeni Patrikliği'nden Mehmetçiğimize dualar edilen bir açıklama yayınlandı. Ermeni Patrikliğinin bu açıklamasını gururla takip ettik, kendilerine şükranlarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Vatan bekasına karşı muhalefet edilmez. Bunun adına muhalefet değil ihanettir."

 'ERDOĞAN'A GAZİLİK TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRİRİZ'

 Akçay, bir gazetecinin, AKP  İstanbul Milletvekili Metin Külük'ün, Tayyip Erdoğan'a 'gazilik' unvanı verilmesine yönelik hazırladığı kanun teklifiyle ilgili sorusu üzerine Akçay, "Teklifi görmedim, hakkında bilgim yok. TBMM'ye geldiğinde değerlendiririz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler