‘Beni buraya gömün Ali bugün öldü'

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ali Tatar’ın ailesinin davaya müdahil olma talebini, ‘doğrudan zarar görme’ olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Yayınlanma: 24.01.2018 - 22:19
Abone Ol google-news

Yarbay Ali Tatar’ı intihara götüren sürecin mimarı olarak kabul edilen dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan’ın yargılanması başlandı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Tatar ailesinin “Devletin bize adalet borcu var” diyerek davaya müdahil olma talebini, “doğrudan zarar görme” olmadığı gerekçesiyle reddetti. Karara tepki gösteren Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” diyerek feryat etti. Kumpas davaları olarak bilinen Amirallere Suikast ve Balyoz soruşturmalarında görev yapan eski Yargıtay üyesi Pehlivan, Yargıtay 9. Ceza Dairesi duruşma salonunda hâkim karşısına çıktı. Davada Pehlivan’ın avukatı Özcan Kurnaz’ın müvekkilinin uzun süredir tek kişilik hücrede bulunduğunu belirterek, bunun hukuka uygun olmadığını söylemesi üzerine Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver, “Benim kardeşim ne olacak? Gözlerime bak” diyerek tepki gösterdi. Yarbay Ali Tatar’ı intihara götüren kişi olarak kabul edilen Pehlivan’ın yargılandığı davada Tatar ailesi de müdahil olmak istedi.

‘Kardeşim dayanamadı’

Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar da duruşmada yaptığı konuşmada, Süleyman Pehlivan’ı kardeşinin kaybından birinci derecede sorumlu tuttuğu adam olduğunu söyledi. Tatar, “Süleyman Pehlivan kan davası güder gibi kardeşimin peşine düştü ve yakalama kararını çıkarttı. Bu yalan bombardımanından duygusal olarak etkilenen kardeşim 19 Aralık’ta yaşamına son verdi. 8 yıldır bugünü bekliyorum” dedi. Sanık hakkında ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Danıştay Üyesi Vahit Bektaş’ın tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 3 Mayıs 2018’e bırakılması kararlaştırıldı.

‘Devletin bize adalet borcu var’

Bireysel başvuru sonucunda Pehlivan’ın teslim olduğunu belirten Tatar, “Kardeşim Ali Tatar devletin engel olamadığı bir adaletsizlik sürecinin kurbanıdır. Devletin bize adalet borcu vardır. Kendi içinde bunun sorumlularını bulmak zorundadır. İşte huzurunuzdaki sanık onlardan biridir. Kişisel kin ve nefretle kendisini sağlıksızlaştırmam. Ancak adalet tehzil edilmez ise, sorumlu tuttuklarımın peşine bizzat takılır, yakalanmaları ve tutuklanmaları için elimden geleni yaparım. Onlarla karşılaşırsam bilmem ne yaparım. Nitekim 15 Temmuz’dan sonra bu şahsı teşhir etmem sonucu teslim olmak zorunda kaldı. Devletin hukukunun önüne çıkarıldığını görüyorum. Artık görev ve sorumluluk sizde. Biz de bu sürecin parçasıyız. Talebim açık, yalın nettir. Adalet istiyorum” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler