"Şirin Payzın’a ‘saray komplosu’nu H.F. ve H.Ç. kurdu" iddiası

CNN Türk ekranlarında "Ne oluyor?" adlı programı sunan Şirin Payzın'ın "Erdoğan'ı kızdırdığı" gerekçesiyle kovulduğu, daha sonra Saray'la temas kurarak görevine geri döndüğü iddia edilmişti. Ataklı Payzın'la ilgili bugünkü yazısında iki isimden bahsetti.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 19:37
Abone Ol google-news

CNN Türk ekranlarında "Ne oluyor?" adlı programı sunan Şirin Payzın'ın "Erdoğan'ı kızdırdığı" gerekçesiyle kovulduğu, daha sonra Saray'la temas kurarak görevine geri döndüğü iddia edilmişti. Ataklı bugünkü yazısında'komplo'ya ilişkin iki isimden bahsetti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Ankara'da saraya yakın kaynaklarımdan biri aradı cuma öğleden sonra...

“Anlatacaklarım bazı internet haber sitelerinde kısmen yayınlandı. Ama önemli olan bu olayın kahramanları.” Ankaralı kaynağım ardından ayrıntıları anlatmaya başladı; “Şirin Payzın'ı biliyorsun, CNN'in başarılı haber programcılarından. Yüzü pek gülmeyen sert üslubuyla iktidardan gelenleri bile sıkıştıran bir tavrı var. Şirin Hanım her salı akşamı ‘ne oluyor' programı yapıyor. Bu programa 16 Ocak Salı akşamı Erdoğan'ın danışmanlarından Mehmut Uçum katıldı. Payzın Uçum'a pek çok soru sorduğu gibi Anayasa Mahkemesi'nin bazı gazeteciler hakkında verdiği ‘hak gaspına uğramışlardır' kararını da sordu. Uçum tüm sorulara olabildiğince akıllı ve mantıklı cevaplar verdi.” Araya girdim, “Eee” dedim “Çok mu önemli yani? Gazeteci soru sormayacak mı?” Kaynağım gülerek “Asıl pandomima ondan sonra koptu, biraz sabret” dedikten sonra anlatmaya devam etti.

Programdan iki gün sonra CNN Genel Müdürü Erdoğan Aktaş Şirin Payzın'ı yanına çağırmış. “Mehmet Uçum'a Mehmet Altanları sorman Cumhurbaşkanını çok rahatsız etmiş. Aydın Bey istemeyerek de olsa seninle ara vermemizi istedi, üzülüyorum ama artık çalışamayacağız” demiş. Tabii Payzın'ın başından aşağı kaynar sular dökülmüş. Ama ortamı da biliyor, yapacak bir şey yok, buna rağmen soluğu Aydın Doğan'ın yanında almış. Aydın Doğan üzüntülü biçimde durumu anlatmış, “Benim halimi de biliyorsun” demiş. Şirin Payzın Aydın Doğan'a veda edip çıkacakken birden dönmüş ve “Aydın Bey çok özür dilerim, ama sizi Cumhurbaşkanı mı aradı?” diye sormuş. Aydın Doğan “Hayır” demiş “Erdoğan (Aktaş) söyledi. Onu da Cumhurbaşkanlığı'ndan aramışlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ateş püskürdüğünü söylemişler.”

Aydın Doğan'ın bu sözleri Şirin Payzın'ı kuşkulandırmış. Odadan çıkar çıkmaz İbrahim Kalın'ı aramış, durumu anlatmış. Kalın duyduklarına çok şaşırarak “Bizden kimsenin aradığını bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da aramış olamaz. Ama senin hatırın için kendisine bir soracağım” demiş. Gerçekten bir süre sonra İbrahim Kalın Payzın'ı tekrar arayarak “Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir konudan hiç haberdar olmadığını ayrıca işinize son verilmesine de şiddetle üzüldüğünü söyledi” demiş. Bunun üzerine Payzın, Kalın'a “O halde bunu kanıtlamama yardım edin” dedikten sonra “Bana yapılana bir cevap olarak da eğer işe dönebilirsem ilk programda konuk olur musunuz?” diye sormuş. Kalın da “onay” verince Şirin Payzın tekrar Erdoğan Aktaş'a gitmiş. “Ne Erdoğan'ın ne de danışmanların bundan haberi yok, size kim söyledi?” diye sormuş. Aktaş'ın muhtemelen yüzü kızarmıştır. Ama sonunda iki isim söylemiş ve “Bana onlar söyleyince konuyu ciddiye alıp Aydın Bey'e aktardım o da ‘o halde işine son verelim de üzerimize gelmesinler' dedi” diye konuşmuş. Erdoğan Aktaş'ın adını verdiği iki kişiden kadın olanı H.F. Aydın Doğan'ın prensesi olarak tanınıyor. Saraya çok yakın bir isim. Diğeri H.Ç. ise erkek o da iktidara çok yakın isimlerden. Öyle anlaşılıyor ki Doğan Grubu'nda “Saraya yaranma ve kurum içinde daha da yükselme” mücadelesi çok çirkinleşmiş. İşte saraya yakın kaynağımın anlattıkları bunlar. Son olarak şunu söyledi; “dikkatini çekmiştir, Şirin Payzın son programını İbrahim Kalın'la yaptı.” Benden de bir ekleme; Hande Fırat da İbrahim Kalın'dan “atlatma” bir haber çıkardı dün. Belli ki Doğan grubunda işler yine rayına girmiş."

Yazının tamamı

CNN Türk'ten Can Ataklı'ya itiraz geldi

CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş, Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı'nın, "Saray'a yakın bir kaynağım" diyerek, dünkü yazısında kendisine yönelik, "CNN Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Şirin Payzın'ı yanına çağırmış. 'Mehmet Uçum'a Mehmet Altanları sorman Cumhurbaşkanını çok rahatsız etmiş. Aydın Bey istemeyerek de olsa seninle ara vermemizi istedi, üzülüyorum ama artık çalışamayacağız" ifadelerinin doğru olmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler