Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkmıştı: Alpaslan Kuytul gözaltına alındı

Adana merkezli 3 ilde, Furkan Vakfı'na yapılan operasyonda vakfın kurucusu Alpaslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Alparslan Kuytul'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afrin'e yaptığı Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkmıştı.

Yayınlanma: 30.01.2018 - 09:05
Abone Ol google-news

Adana merkezle 3 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Furkan Vakfı'na Özel Harekat ile operasyon...-Foto Galeri 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na hakkında başlatılan 'suç örgütü' soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine yönelik Adana, Elazığ ve Niğde'de şafak vakti operasyon yapıldı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı operaslonda kapılar, koç başlarıyla kırılarak girildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri önlem aldı. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul ile birlikte 21 kişi gözaltına alındı.

KUYTUL GÖZALTINDA, PARALAR SAYILIYOR

Adana merkezli 3 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kurucu başkan Alpaslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve 'hocalar' olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi, emniyete getirildi.

Polisin operasyon kapsamında vakıf merkezi, evler ve iş yerlerinde araması sürüyor. Merkez Seyhan İlçesindeki Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada, yüksek miktarda para ele geçirildiği, polislerin görüntü kaydı yaparak paraları saydığı bildirildi. Aynı binada 'sistem odası' olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi.

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. Gözaltındaki bazı kişilerin yakınları emniyet önünde toplandı.

Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda polislerin araması devam ediyor. Alparslan Kuytul'un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye'nin Afrin'e yaptığı "Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıktığı görülmüştü.

VALİLİKTEN YASAK KARARI

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyonla ilgili etkinlik ve eylem yapılması yasaklandı.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, "Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na ve vakıf yöneticileri ile vakıf ile irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği ve birçok yöneticisi ile irtibatı tespit edilen şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında veya bu vakıf ile irtibat' ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, il genelinde park, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi gibi tüm faaliyetlerinin 2911 Sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda yasaklandığı" belirtildi.


KUYTUL ZEYTİN DALI OPERASYONU İÇİN NE DEMİŞTİ? - VİDEO
<video:915920>


Türkiye girerim dağıtırım diyor. Belkide Türkiye'yi tuzağa çekiyorlar... ABD Türkiye'Nin ne yapabileceğini tahmin etmeden mi bunu yaptı? Herkesin gözüne soka soka TIR'lar kameraların önünde göstere göstere uçaksavarlar gidiyor... Bu Türkiye'Yi tahrik etmektir. Bu Türkiye hükümetine şu mesajı vermektedir; Seni adam yerine koymuyorum artık senin tenkitlerine gerek yok, seninle dostluk bitti. Ben Artık PKK'yi PYD'yi desteklerim. Yaptığı bu... Türkiye yaparsa çok büyük bir mükavemetle karşılaşacağını zannediyorum. Bir kere ABD kesinlikle istihbarat yardımı yapacaktır PYD'ye bu çok önemli savaşta en büyük öneme sahip noktalardan biri istihbarat. ABD iHa'larla başka yollarla istihbaratı verecektir. Türkiye'Yi orada bataklığa sokmak için. Girmesi var çıkması var. Girersin ama çıkamazsın.

Alparslan Kuytul: Lanet olsun bu zulmünüze! AKP adını ZKP yapsın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler