Afrin'den ateşlenen roket Reyhanlı'ya düştü... 17 yaşındaki Fatma uykusunda öldü

Afrin operasyonu 12. gününü bitirirken dün Reyhanlı’ya 4 roket daha atıldı. Sabah saatlerinde Reyhanlı’nın Gültepe Mahallesi’nde bir eve isabet eden roket, 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın ölümüne neden oldu. Lise öğrencisi olan Fatma Avlar, öğleden sonra toprağa verildi. Yakınları, Avlar için, harabeye dönen evin önünde ağıtlar yaktı.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 10:29
Abone Ol google-news

<video:916641>

YPG-PYD kontrolündeki Afrin bölgesinden ateşlenen 2 roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düştü. Dün de Reyhanlı ve Kilis'e çok sayıda roketli saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda can kaybı yaşanmamıştı.

ROKET'İN DÜŞTÜĞÜ EVDEN GÖRÜNTÜLER

Bugün ise Suriye tarafından  atılan iki roketten biri Hatay' ın Reyhanlı ilçesi'nde Gülltepe mahallesindeki bir eve isabet etti. Saldırıda Fatma Avlar (17) adlı kız çocuğu uykusunda yaşamını yitirdi. 1 kadın da ayağından yaralandı. Fatma Avlar'ın Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans  ve güvenlik görevlisi sevkedildi. Saldırının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İKİNCİ ROKET EVİN DUVARINA

Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen yada yaralanan olmadı. Roketlerin düştüğü yerlerde geniş çaplı inceleme yapan polisler, toplanan vatandaşları uzaklaştırdı. Sınır karakollarından ve savaş uçaklarınca roketin ateşlendiği bölgeler yoğun ateş altına alındı.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Bu arada vatandaşlar da olay yerinde görüntü alan gazetecilere saldırdı. 'Siz yayın yapıyorsunuz, yerimizi belli ediyorsunuz onlar da roket atıyor' diye tepki gösteren vatandaşlar, görüntü alınmasına engellemeye çalıştı.

'GAZİ REYHANLI' ÖNERİSİ

Öte yandan, TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Afrin bölgesinden atılan roketlerin hedefi olan Reyhanlı ilçesinin adının 'Gazi Reyhanlı' olarak değiştirilmesini önerdi.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan askerlere rahmet dileyen Serkan Topal, şunları kaydetti:
"Hatay halkı Samandağ'dan Kırıkhan'a, Arsuz'dan Reyhanlı'ya bir bütündür, tek yürek, askerimizin yanında. Hadi gelin, 31 roketin düştüğü Reyhanlı'ya 'Gazi' unvanını verelim. Yarın da ben Meclis'te bu kanun teklifini dile getireceğim. Bizler komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Eğer gerçekten yeniden Türkiye ile Suriye arasındaki sınırı güvence altına almak istiyorsanız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir komisyon oluşturacaksınız ve bu komisyon yeniden Suriye devletiyle görüşme yapacak, iş ve güç birliği yapacak. Oradaki terör ancak böyle temizlenir. Bu arada 'Gazi' unvanını da unutmayalım."

Nurettin Canikli: Operasyonda sivil kayıp yok

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler