Hasan Ferit Gedik'in katillerinden Erdoğan'a mektup: Afrin için savaşmaya hazırız

Maltepe'nin Gülsuyu Mahallesi’nde uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik davası sanıkları AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. Mektupta, “Afrin’de savaşmaya hazır olduklarını” belirttiler.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 12:14
Abone Ol google-news

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Arapça alfabeyle yazılmış “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlayan mektup, Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi de dahil birçok suçtan yargılanan, organize suç örgütü kurup yönetmekle suçlanan 15 tutuklu sanıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazıldı. Mektupta, “Afrin’de savaşmaya hazır olduklarını” belirttiler.

Maltepe Cezaevi’nde, E-9 koğuşunda bulunan 15 sanığın imzasının bulunduğu mektupta, “Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren” diye hitap edilen Erdoğan’ın “emirlerini bekledikleri” ifade ediliyor.

Ayrıca, “Gülsuyu davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yaralamaktan yargılandıklarını”, yaraladıkları kişiler arasında Özgür Gelecek gazetesi çalışanı, Almanya vatandaşı Sven Kauler’in de olduğunu mektupta belirtiyor ve davanın mağdurlarından “hainler” diye bahsediyorlar.

"BU MEKTUPLA TAHLİYE TALEP EDECEKLER"

Gedik ailesinin avukatlarından Ezgi Çakır, karar duruşmasının 14 Şubat’ta görüleceğinin altını çizdi ve mektubu, “tahliye ve cezasızlık talebi” olarak değerlendirdi.

Mektuptaki ilk imza, sanık Mert Kazan’ın Hasan Ferit Gedik’i vurduğunu söylediği Şahin Eren’e ait.

Mektupta imzası bulunan diğer sanıklar da şöyle: Erdi Deniz, H. Soner Mermertaş, Barış Şahin, Turan Köse, Serdar Yeşilkaya, Salih Erdem, Emre Kağan, Sefer Demirci, Mustafa Batı, Ozan Arlı, Engin Çabuk, Feyyaz Kovan, A. Samet Cane, Özgün Onay.

ÖLDÜRME, YARALAMA, YAĞMA, UYUŞTURUCU SATIŞI...

Sanıklar davada şu suçlamalarla yargılanıyor:

“Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme suçluyu kayırma", "Yargı görevini yapanı etkileme" ve "Mala zarar verme.”

Ayrıca, iddianamede, uyuşturucu satışıyla ilgili de şu iddialar yer alıyor:

“Bahse konu suç örgütünün, haksız ekonomik çıkar sağlamak için yağma eylemlerine girişmesinin yanı başında uyuşturucu madde ticareti suçuna karıştığı anlaşılmıştır.”

“Şehadet şerbetine susamış neferleriniz…”

Mektubun tamamı şöyle:

“TC Cumhurbaşkanlığına,

“Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren Sayın Cumhurreisimiz,

“Bizler Maltepe 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan Gülsuyu olayları davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yaralamaktan yargılanan insanlarız. Bu militanların içerisinde Alman vatandaşı olan Sven Kauler isimli hain de vardır. Bunların hepsi devletimizin hainler listesinde kayıtlıdır.

“Sayın devlet büyüğümüz ve başkomutanımız,

“Sizin de cezaevlerinde emirlerinizi bekleyen ak değil ama kara da olmayan, şehadet şerbetine susamış, bir emriniz ile Afrin’de ve tüm hain yuvalarında savaşmaya hazır olan neferlerinizin olduğunu bilmenizi isteriz. Bir emrinizi bekliyoruz. Tuzak kuranların en hayırlısı olan Rabbimizin her daim yar ve yardımcınız olmasını dileriz. Sefer bizim, zafer Allah’ındır. Saygılarımızla.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler