Ak rektör fırsatçılığı

“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması yaptıkları için gözaltına alınan profesörler Raşit Tükel ile Taner Gören, üniversitedeki görevlerinden üçer ay uzaklaştırıldı. CHP’li Barış Yarkadaş, “Henüz ifadeleri bile alınmamış olan doktorlara ‘hüküm giymiş kişi’ muamelesi yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Tükel, son rektörlük seçimlerinde aday olmuş ve en çok oyu almıştı. Cumhurbaşkanı, Raşit Tükel’den 298 az oy alan ikinci sıradaki Mahmut Ak’ı rektör olarak atamıştı. Rektör Ak’ın sandıkta geçemediği Tükel’i ilk fırsatta görevden alması, fırsatçılık olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 01.02.2018 - 12:41
Abone Ol google-news

Gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve merkez konseyi üyesi Prof. Dr. Taner Gören, İstanbul Üniversitesi’ndeki (İÜ) görevinden 3 aylığına uzaklaştırıldı. TTB yöneticileri arasında bulunan Dr. Şeyhmus Gökalp’in de Diyarbakır Merkez Bankası’ndaki işine son verildi. CHP milletvekili Barış Yarkadaş, karara tepki göstererek “Hukuksuzca gözaltına alınan doktorları bu kez de işten atarak sindirmeye çalışıyorlar” dedi. İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, bugün saat 12.30’da Prof. Raşit Tükel ve Prof. Taner Gören’in görev yaptığı İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) İç Hastalıkları ve Psikiyatri Klinikleri arasındaki alanda basın açıklaması yaparak, karara tepki gösterecek.

Randevu beklerken gözaltına alındılar

“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamasının ardından gözaltına alınan TTB yöneticileri Prof. Dr. Raşit Tükel ve Prof. Taner Gören’in İÜ’deki görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. CHP’li Yarkadaş, sosyal medya hesabından Prof. Tükel ile Prof. Gören’e görevden üç ay uzaklaştırma cezası verildiğini duyurdu. “Henüz ifadeleri bile alınmamış olan doktorlara ‘hüküm giymiş kişi’ muamelesi yapamazsınız” diyen Yarkadaş, “AKP talimat verir de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü durur mu! İÜ yönetimi, TTB Başkanı Raşit Tükel hakkında, gözaltına alındığı gün, üç aylığına görevden uzaklaştırma kararı almış... Yazıklar olsun bu kararı alanlara! Onlar; mesleğin onurunu değil, iktidarı savunmanın utancını yaşayacaklar! İÜ’de Tükel’i görevden uzaklaştırma kararına imza atan yöneticiler; şunu unutmayın ki; Raşit Tükel üniversitenizde en yüksek oyu alarak rektörlük hakkını kazanmıştı. Sandıkta yenemediğiniz ve hakkını gasp ettiğiniz Tükel’e hukuksuzluklarınızla da baş eğdiremezsiniz. Yaptığınızın adı tam anlamıyla fırsatçılıktır. İÜ’nün ‘fırsatçı’ yönetiminin yüz kızartıcı bir kararı ise şu: TTB yöneticisi, Prof. Dr. Kardiyolog Taner Gören de İÜ’nün kararıyla görevinden üç ay uzaklaştırılmış.. Hem de gözaltına alındığı sabah... AKP, Taner Gören’e Yaşar Kemal’in, Vedat Türkali’nin doktoru olmanın bedelini ödetiyor... Ya Merkez Bankası’na ne demeli! TTB yöneticileri arasında bulunan Dr. Şeyhmus Gökalp’in Diyarbakır Merkez Bankası’ndaki işine son verildi. AKP’nin Hipokrat yeminine bağlı kalan doktorlara uyguladığı baskının adı; Aydın kırımıdır!”

Müdürlükten mesaj

CHP’li Yarkadaş, doktorlara yönelik düşmanca tavrın bununla sınırlı olmadığını belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, bilgisayarlarını açtıklarında ‘TTB yönetimi milletten özür dilemelidir’ mesajıyla karşılaşıyorlar. Türkiye, böyle düşmanca bir tavra, hiçbir zaman şahit olmadı” dedi. Yarkadaş, konuyu TBMM gündemine taşıdığını da ekledi.

İSTANBUL TABİP ODASINDAN TEPKİ

İstanbul Tabip Odası, Raşit Tükel ve Taner Gören'in İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açığa alınmasına karşı 2 Şubat 2018 Cuma Günü 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Psikiyatri Klinikleri önünde basın açıklaması yaparak karara tepki gösterecek.

“Benim rektörüm Raşit Tükel”

Raşit Tükel İstanbul Üniversitesi’nde yapılan Rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen atanmamıştı. Tükel’in yerine Mahmut Ak atanmıştı. İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri “Benim rektörüm Raşit Tükel” diyerek kararı protesto etmişti.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş kararı “İÜ’nün ‘fırsatçı’ yönetiminden yüz kızartıcı bir karar” diye duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler