Adalet Nöbeti 44. hafta: TTB üyesi doktorlara destek verildi

Gazetemizin yayın politikasının hedef alındığı dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklu bulunan avukatımız ve icra kurulu başkanımız Akın Atalay nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için avukatların Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlattığı Adalet Nöbeti 44. kez tutuldu.

Yayınlanma: 01.02.2018 - 15:14
Abone Ol google-news

44’üncü Adalet Nöbetinde tutuklu bulunan mesteklaşlarına özgürlük isteyen avukatlar, hayatını kaybeden İstanbul Barosu eski başkanı Kazım Kolcuoğlu’nu andı. Adliye içinde toplanan çok sayıda avukat ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Tutuklu avukatların resimlerinin taşındığı adalet nöbetinde “Herkes için adalet” yazılı pankart açıldı. Avukatlar, gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği yöneticilerine destek olmak amacıyla TTB’nin yayınladığı savaş karşıtı bildiriyi okudu.

Avukatlar adına Alp Selek açıklama yaptı. İstanbul Barosu eski başkanı Kazım Kolcuoğlu’nu anarak sözlerine başlayan Selek şunları söyledi:

Ben avukat olarak 27 Mayıs’ı gördüm, 12 Mart’ı gördüm, 12 Eylül’ü gördüm, o zaman içeriye atıldım. Ancak bugünkü kadar içeri alınan, meslekten atılan, sürgüne yollanan bir durum görmedim. Bugün bambaşka bir durumla karşı karşıyayız. Ama bunu gücümüzün ve inancımızın ortadan kaldıracağına inanıyorum.

Avukatlara destek için nöbete katılan SODEV Başkanı Babür Atila ise Cumhuriyet Gazetesi yazarları, muhabirlerinin maruz kaldığı baskı ve saldırılara değinerek dayanışma mesajını ifade etti. Avukatlar açıklamanın ardından Kazım Kolcuoğlu’nun cenazesine katılmak için adliyeden ayrıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler