Ankara'da sosyal medya gözaltıları... Çok sayıda adrese baskın yapıldı

Sabahın erken saatlerindeki ev baskınları ve gözaltıların, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 08:44
Abone Ol google-news

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Ankara'da sabahın erken saatlerinde çok sayıda eve polis baskınları yapıldı. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Songül Akbay ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Cevahir Canpolat'ın da olduğu çok sayıda isim gözaltına alınıyor.

Ankara bu sabaha yeni bir gözaltı dalgasıyla başladı. Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın danışmanı Songül Akbay’ın evine sabahın erken saatlerinde polis baskını yapıldı. Akbay, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.

Gazete Duvar’ın haberine göre; Öğrenci Kolektifleri’nden Aysu Simge Taştan, yazar Emek Erez, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden Cevahir Canpolat, Kaos GL’den Ali Erol, Avukat Kemal Ulusoy ve Seyri Sokak’tan Sibel Tekin’in de evlerinde polis arama yapıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, TTB soruşturması kapsamında 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu.

Ali Erol’un gözaltına alınması gerekçesi ise “Savaş bir halk sağlığı sorunudur. #TTB’ninyanındayız” tweeti…

 AVUKAT AYTAÇ’IN EVİNDE ARAMA

 Dünkü Adalet Nöbeti’nde TTB’nin bildirisi okunduğu gerekçesiyle gece Avukat Kemal Aytaç’ın evinde de polis araması yapıldı.

 YARKADAŞ'TAN TEPKİ

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yarkadaş “44 haftadır 'Adalet Nöbeti'nin tutulmasını sağlayan Av. Kemal Aytaç'ın evi gece polis baskınına uğradı. Aytaç'ın evi arandı. Dünkü Adalet Nöbeti'nde TTB'nin son bildirisi okunmuştu. Soruşturma buna dair mi bilmiyorum! Kimseye nefes aldırmak istemiyorlar!” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler