Afrin Operasyonu'nda ondördüncü gün: Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında 21 PYD/YPG mensubunun etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen YPG'li sayısın 811’e yükseldiğini açıkladı. Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 10:07
Abone Ol google-news
<video:918518>

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı', 14'üncü gününde tüm hızıyla devam ediyor. Kilis'te sınırın sıfır noktasına konuşlanan Türk tank ve obüsleri belirlenen YPG mevzilerini top mermileriyle vururken, bölgeye tank sevkıyatı sürüyor. Sınır birliklerinde konuşlu bulunan tanklar Afrin'e doğru ilerliyor.

Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi 

Harekata katılan 57. Komando Taburu'ndan bir asker tarafından kayda alınan görüntülerde, dağın zirvesine çıkan başka bir askerin "Türk milletine armağandır." diyerek elindeki Türk bayrağını diktiği görülüyor.

Kayıtta, görüntüyü çeken kişinin "Darmık Dağı alındı, Karşımız Kilis'in sınırından başlayarak Türk toprakları." ifadesini kullandığı duyuluyor.

Görüntünün son bölümünde ise ele geçirilen zirvede bekleyen komandolar yer alıyor.

TSK'DEN AÇIKLAMA

TSK’den yapılan yazılı açıklamada, “Hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir” denildi.

Açıklamada, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınarak, sivil kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği ifade edildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD'e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 14 hedef imha edildi. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine döndü.

“Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 21 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD mensubu etkisiz hale getirilirken, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen YPG'li sayısı 811’e yükseldi. Açıklamada, hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği ifade edildi.

TSK, Zeytin Dalı Harekatında ele geçirilen silahları paylaştı

 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen silahları paylaştı.

TSK'den yapılan açıklamada, 30-31 Ocak 2018 tarihlerinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD'e ait ele geçirilen muhtelif tipte silah ve mühimmatın listesi şöyle açıklandı:

" 1 adet SA-18 omuzdan atılan hava savunma füzesi, 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet RPG 7 Roketatar, 4 adet RPG 7 Roketatar mühimmatı, 1 adet Keskin nişancı tüfeği, 3 adet Tabanca, 1 adet Anti tank mayını, 2 adet El bombası

3 adet Dürbün, 2 adet El telsizi,15 adet Şarjör, Çok miktarda muhtelif çapta hafif silah mühimmatı."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler