Elçi dosyasında 112 haftadır ilerleme yok

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur’da çatışmalarda zarar gören Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin ardından 112 hafta geçti.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 20:46
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Elçi’nin faillerinin bulunması ve etkili soruşturma yürütülmesi talebiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Mahsum Batı, “tam 112 haftadır soruşturma dosyası ilk gün durduğu yerde durmaya devam etmektedir.

Tahir Elçi soruşturma dosyasında , soruşturma makamlarının bu cinayeti aydınlatma konusunda isteksizlikleri ne yazık ki dosyada  bir ilerleme sağlanmasını engellenmektedir. Soruşturma makamları dosyası aydınlatma konusunda isteksiz davranınca dosyada herhangi bir ilerleme sağlanamamaktadır.  Buradan sizler aracılığıyla soruşturma makamlarına ve yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Tahir Elçi cinayetini ve arkasındaki karanlık odakları bulup çıkarmalarını bekliyoruz.  Diyarbakır Barosu olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Tahir Elçi soruşturma dosyasında failler bulunup yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve hak ettikleri cezayı alıncaya kadar bu eylemimizi devam edecektir” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler