Harekâtta 15. gün... 6’sı Afrin’de 8 şehit

Genelkurmay, Afrin operasyonunda bir tanka düzenlenen saldırıda beş askerin şehit olduğunu açıkladı. Afrin kırsalındaki çatışmada Uzman Çavuş Ali Yılmaz şehit düşerken 2’si ağır 5 asker de yaralandı. Kilis’teki hudut karakoluna düzenlenen roket saldırısında nöbet kulübesindeki Uzman Çavuş Ahmet Bayram şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Hakkâri’deki çatışmada yaralanan Osman Akagündüz dün şehit oldu.

Yayınlanma: 03.02.2018 - 11:34
Abone Ol google-news

Afrin Operasyonu on beşinci gününe girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre Afrin’deki çatışmada bir asker şehit oldu. TSK, harekatta bir tankın saldırıya uğradığını da duyurdu. Buradaki saldırıda 5, asker şehit düştü. Türk jetleri, tankın vurulduğu bölgeye hava harekatı düzenlendi. Öte yandan, Kilis’te hudut bölgesine düzenlenen saldırıda bir asker daha şehit oldu. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 1 Şubat’ta üs bölgesine PKK’lilerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Piyadeli Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, şehit oldu.  

Gece düzenlenen harekatta 15 PYD ve IŞİD mevzisi vuruldu. 74 terör örgütü üyesi öldürüldü... TSK'nin açıklamasında şimdiye kadar 897 PYD'linin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Sınır karakoluna düzenlenen tanksavarlı saldırıda 4 asker yaralandı. 

TSK'DEN SON AÇIKLAMA: BİR TANKIMIZ İSABET ALDI, 5 ASKERİMİZ ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, bir tankın saldırıda isabet aldığı açıklandı. Saldırı sonucunda 5 askerin şehit olduğu belirtildi.

TSK harekatta bir tankın saldırıya uğradığını açıkladı.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır" dendi.

Saldırıda 5 askerin şehit olduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bir askerin Afrin'deki çatışmalar sebebiyle, bir diğer askerin ise Kilis'e gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtilmişti. Tanka yapılan saldırıyla birlikte bugün yaşamını yitiren asker sayısı 8'ye yükseldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Çukurca’da 1 kayıp daha

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 1 Şubat’ta PKK’lilerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Piyadeli Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, şehit oldu. Şehidin cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından Niğde’nin Çamardı İlçesine bağlı Beyaz Kışlakçı köyünden defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ ISPARTA VE HATAY'A DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu.

Şehidin, Isparta merkez Batıkent Mahallesi'nde oturan ailesine şehadet haberi verildi. Bekar olan 2015 yılında uzman çavuşluğa başlayan Ali Yılmaz'ın Bitlis'te görev yaparken Afrin'deki operasyona katıldığı belirtildi. 

KIRIKHAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kilis'in Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın (27) acı haberi memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri yetkililerden acı haberi alan bekar Bayram'ın annesi Zeycan ile babası Mustafa Bayram, gözyaşına boğuldu. Şehit haberiyle eve akın eden yakınları, Bayram çiftini teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 katlı evine Türk bayrakları asıldı, evinin önü temizlendi. Şehit Ahmet Bayram'ın cenazesinin yarın Kırıkhan ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

 OPERASYONA KATILDIĞINI AİLEDEN SAKLAMIŞ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan tankçı teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun İzmir'in Buca ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Tankçı teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun şehit olduğu haberini, Buca ilçesi İnkılap Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Sağlık ekipleri tedbir amaçlı evin önünde beklerken, acı haberi alan teğmen Çubukçu'nun yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Türk Bayrağı asılan şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Çubukçu ailesinin evinin karşısındaki NATO Karargahı'nın duvarlarına da Türk Bayrakları asıldı.

Şehit teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun kız kardeşi, ağabeyinin Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığını, kendilerinden gizlediğini söyledi.

DEVRE ARKADAŞI DA FIRAT KALKANI'NDA ŞEHİT OLMUŞ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan teğmen Furkan Yayla'nın (25) da Çubukçu'nun devre arkadaşı olduğu belirtildi. Şehit Çubukçu'nun, arkadaşı Teğmen Furkan Yayla'nın cenazesinde, şehidin annesine sarıldığı görüntüler yürekleri dağladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler