Barış kıyımı sürüyor!

Barış akademisyenlerine yönelik başlatılan işsizlik zincirine bir halka daha eklendi. Dokuz Eylül Üniversitesi, barış imzacısı Araştırma Görevlisi Dilek Karabulut’un işine son verdi.

Yayınlanma: 03.02.2018 - 15:46
Abone Ol google-news

Barış akademisyenlerine yönelik başlatılan işsizlik zincirine bir halka daha eklendi. Dokuz Eylül Üniversitesi, barış imzacısı Araştırma Görevlisi Dilek Karabulut’un işine son verdi. Geçen yıl 28 Haziran'da 10 akademisyenle birlikte açığa alınan Karabulut'un sözleşmesi, rektörlük emriyle yenilenmedi. Karabulut hakkında bu yılki yeniden atama işleminde tez danışmanı, anabilim dalı başkanı, bölüm başkanı, dekan ve fakülte yönetim kurulunun oybirliğiyle olumlu görüş belirttiği öğrenildi. Tüm bunlara karşın DEÜ Rektörü Erdal Çelik, Karabulut’un işine son verdi.

 'BİAT ETMEYECEĞİM'

 Karabulut, hakkındaki olumlu görüşlere karşın işine son verilmesinin, üniversitelerin akademik kurullarının işlevsiz kılındığının göstergesi olduğunu kaydetti. Aynı sürecin şimdi de TT üyesi doktorlara yöneldiğini belirten Karabulut, “Barış istemek nasıl suç sayılabilir anlayamıyorum. Biat eden, sessiz kalan, haksızlık karşısında susan akademisyenlere ihtiyaç duydukları çok açık. Bu ihtiyaçlarına cevap verenleri, işlerinden uzaklaştırdıkları arkadaşlarımızın yerlerine hızla almaya başladılar bile. Bu keyfiyet ve hukuksuzluk ile yarattıkları belirsizlik ve korku ortamı, ancak cesaretle mücadeleye devam ederek son bulacaktır. Biz biat etmeyeceğiz, barışı ve ancak özgür düşünce ile ulaşılacak evrensel bilimi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube'den yapılan açıklamada da karara yönelik hukuksal girişim başlatılacağı bildirildi. Açıklamada, “Rektörlük, Dilek Karabulut’u işten atarak Barış İmzacılarına yönelik sistematik bir yönelime girmiştir. Araştırma görevlilerinin yanı sıra öğretim görevlilerini ve yardımcı doçentleri de yeniden atama zamanı gelince üniversiteden atmaya çalışacaktır. Soruşturmayı yürütemeyen, adli yargılama sürecini dikkate almayan, açığa almayı cezalandırmaya dönüştüren rektörlük, hukuksuzluk silsilesi içinde yönetilmektedir. Bugün barış akademisyenlerine yapılan, yarın tüm farklı düşünenlerin başına gelebilecektir. Biat eden, sesini çıkarmayan, memur akademisyenler arzulanmaktadır. Şu bilinmelidir ki, akademi biat etmez; bilim insanı ve bilimsel düşünce zorla engellenemez” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler