Münir Özkul'un kızı evin nasıl alındığını anlattı: Kemal ve Müjdat abi 'Bu para bizde kalıyor' dediler

Ocak ayında hayata veda eden usta sanatçı Münir Özkul kızı Güner Özkul, babası için yöneltilen "Evde de bir baba olarak Yaşar Usta mıydı?" sorusunu "O kadar mütevazı biri hiç olmadı!" diyerek yanıtladı.

Yayınlanma: 04.02.2018 - 14:19
Abone Ol google-news

Yeşilçam'ın kimine göre 'Mahmut Hoca'sı kimine göre ise 'Yaşar Usta'sı olan Münir Özkul, ocak ayında İstanbul'daki evinde 93 yaşında hayatını kaybetmişti. Bu vedanın ardından Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan kızı Güner Özkul babasının nasıl biri olduğunu ve son yıllarını anlattı.

'BU PARA BİZDE KALIYOR' DEDİLER

Evin alındığı dönemde Münir Özkul'un sağlıklı olduğunu belirten Güner Özkul; '67 yaşındaydı. Ufak tefek unutkanlıklar vardı ama en yine de çalışabiliyordu. O dönemde Kemal Abi’yle Müjdat Abi, 'Sen bu parayı çarçur edersin, biz bu parayı alıyoruz' dediler. 'Sen ev bulduğunda parayı tapuya getiririz' Cihangir’deki ev işte bu şekilde alındı.' şeklinde anlattı.

İşte Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın usta oyuncunun kızı Güner Özkul ile söyleşisi;

Sonun başlangıcı ne zamandı?

- Solunum cihazına bağlandıktan sonra bir cihaz takılıyor. O işi sevmedi, kendi sesine yabancılaştı. Beğenmedi çıkan sesi. Ve konuşmayı kesti. Konuşmayı kesince iletişim tamamen bitti.

Nereden anladınız sesini beğenmediğini?

- Konuşmamaya başlayınca. Zaten birkaç kere de Ümran Abla’ya söylemiş; “Ben bu sesi beğenmedim” diye. Şikâyet etmiş. Demans başladıktan sonra uykularından “Provaya geç kalıyorum!” diye kalkıyordu. Bütün rollerini tekrar ediyordu. Özellikle müzikallerdeki şarkıları söyleyerek uyanıyordu.

Röportajın tamamı için tıklayınız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler