Afrin Harekâtı'nda 17'nci gün... TSK: 1 asker şehit

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nda 17. güne girildi. TSK'den yapılan son açıklamada PYD'liler tarafından gerçekleştirilen havanlı saldırıda bir askerin şehit olduğu duyuruldu.

Yayınlanma: 05.02.2018 - 09:16
Abone Ol google-news

<video:920410>

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nda 17. güne girildi. 20 Ocak'ta başlatılan harekâtı yürüten TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Afrin'e doğru ilerleyişi sürüyor. Hatay ve Kilis sınırından bölgeye askeri sevkiyat devam ederken, gece boyunca aralıklarla top atışları duyuldu.TSK tarafından yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 oldu" ifadelerine yer verildi.

Havanlı saldırıda bir asker şehit oldu

TSK, PYD'liler tarafından gerçekleştirilen havanlı saldırıda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

"Teröristlerin saldırısında bir tank isabet aldı"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'deki operasyonda bir Türk tankının isabet aldığını, olayda ölen ya da yaralanan asker olmadığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 5 Şubat 2018 tarihinde Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar saldırısı neticesinde isabet almıştır. Hafif hasar alan tankımızda personel zayiatı bulunmamaktadır" denildi.

Burseya-Darmık dağları arasında sıcak çatışma

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı'nın alınmasından sonra batıya doğru operasyonlar devam ediyor. Yoğun sisin etkili olduğu bölgelerde güvenlik güçleri ile YPG unsurları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan operasyonun 17’nci gününde sınıra sıfır noktada bulunan Sakarya Tepesi bölgesinde çatışma çıktı. Yakın mesafeden olduğu gözlenen çatışma sesleri sınır köylerinden hissediliyor. Sınır birliklerine bağlı obüslerin YPG mevzilerini imha etmesinin ardından ÖSO askerlerinin ilerleyişi sırasında çıkan çatışma sabah saatlerinden itibaren etkili sise rağmen devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları geçtiğimiz günlerde Burseya ve Darmık dağları arasındaki tepelerde bulunan YPG mevzilerini havadan imha etmişti. TSK ve ÖSO askerlerinin bu noktalardan EYP ve mayınları temizleyerek ilerleyişi sürüyor.

KİLİS'E ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Öte yandan Kilis'e askeri araç sevkiyatı sürüyor. Çeşitli kentlerden Kilis'e getirilen zırhlı araçlar, sınır hattında konuşlandırılacak bölgelere götürülüyor.

TSK: ŞEYH İSA BÖLGESİNDE 4'ÜNCÜ GÖZLEM NOKTASI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Astana görüşmeleri kapsamında, Suriye'nin İdlib kentindeki Şeyh İsa bölgesinde 4'üncü gözlem noktası çalışmalarına başlanıldığı açıklandı. Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Astana görüşmeleri kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla,  İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde Şeyh İsa bölgesinde gözlem noktalarından 4'üncüsü olan 6 nolu Gözlem Noktası tesisi çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca 07 ve 08 nolu Gözlem Noktalarının keşif faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır."

KİLİS'TE KÖYE ROKET DÜŞTÜ

Suriye'nin Darmık dağı eteklerindeki YPG mevzilerinden ateşlenen roket, Kilis'in sınır hattında bulunan Saatli köyündeki boş araziye düştü. Roket patlamazken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, önlem aldı. Roketin kontrollü şekilde imha edileceği belirtildi.


AZEZ'E ROKETLİ SALDIRI: 8 YARALI

Suriye'nin Afrin kentindeki YPG mevzilerinden, Kilis'in karşısındaki Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez ilçe merkezine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda roketin isabet ettiği bir kamyonette bulunan aralarında çocuğun da bulunduğu 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kilis sınırında PYD mevzileri vuruluyor

Kilis’te sınırda konuşlu bulunan çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD mevzileri vuruluyor.
Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürerken, PYD mevzileri Kilis sınır karakollarında konuşlu bulunan ÇNRA tarafından vuruluyor. Yapılan atışların sesleri ve mermilerin izleri Kilis kent merkezinden dahi görülüyor. Akşam saatlerinde çok namlulu roketatar atışları yoğunlaştı. 

Afrin Operasyonu'nda onaltıncı gün... TSK: 2 asker şehit oldu

AFRİN HAREKÂTI'NDA KAÇ ASKER ŞEHİT OLDU?

Afrin Harekâtı'nın başlangıcından bugüne kadar 40 asker ve ÖSO'lu şehit oldu, onlarcası yaralandı.

Başbakan Binali Yıldırım da dün yaptığı açıklamada bugüne kadar Afrin'den Türkiye'ye 94 roket atıldığını ve saldırılar sonucu 7 sivilin yaşamını yitirdiğini söylemişti. Kilis ve Reyhanlı'ya bugüne kadar düşen roketler sonucu 100'ü aşkın sivil de yaralandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler