Afrin Harekâtı'nda 19'uncu gün: 2 şehit

TSK ve ÖSO'nun birlikte düzenlediği 'Afrin Operasyonu'nun 19.gününde TSK tarafından yapılan açıklamada "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur" denildi. Bugün YPG'lilerle girilen çatışmada 2 Türk askeri ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 8 mensubu yaralandı. Akşam saatlerinde Darmık dağı ile Bülbül beldesinde düzenlenen havanlı saldırıda yaralanan askerler hastaneye kaldırıldı. TSK'den yapılan açıklamada tanksavar ve top/havan saldırıları neticesinde iki askerin şehit olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 07.02.2018 - 10:03
Abone Ol google-news

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG'nin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 19'uncu güne girildi. Yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı'nın "planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği" bildirildi.

TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda, Kilis ve Hatay'ın sınır karakollarından Afrin kırsalındaki terör mevzileri gece boyunca vuruldu. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısına düşen Cinderes bölgesindeki terör hedefleri akşam saatlerinden gece yarısına kadar bombalandı. Obüs ve tank atışlarıyla vurulan terör örgütlerinin mevzileri yerle bir edildi. Top atış sesleri Reyhanlı ilçe merkezinden de duyuldu.

Harekât kapsamında TSK birlikleri ve ÖSO unsurları Afrin'e doğru ilerledikçe, operasyon da sınırdan çıplak gözle artık görünmüyor. Zayiat vermemek için Afrin'e adım adım ilerleyen askerler, mayın ve bubi tuzaklarını temizleyerek güvenli yol açıyor. Zaman zaman çatışmalar da yaşanıyor.

Kilis ve Hatay bölgesinden de Afrin'e ilerleyen birliklere lojistik sevkiyat da sürüyor.

YARALI 2 TÜRK ASKERİ VE 8 ÖSO MENSUBU, KİLİS'E GETİRİLDİ

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi kırsalında devam eden 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda YPG'lilerle girilen çatışmada 2 Türk askeri ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 8 mensubu yaralandı. Yaralılar, Gülbaba ve Kocabeyli Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yeni bir açıklamada yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 7 Şubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." 

SAKARYA TEPESİ TSK KONTROLÜNDE

Afrin Operasyonu kapsamında yoğun çatışmaların yaşandığı Sakarya Tepesi'ni TSK ve ÖSO düzenlediği operasyonla YPG'den aldı.

İHA'nın haberine göre, geçtiğimiz gün yoğun çatışmaların yaşandığı Sakarya Tepesi, Özgür Suriye Ordusu militanlarının operasyonu ve sınıra konuşlu Sakarya isimli obüsün PYD hedeflerini bombalamasıyla ÖSO ve TSK'nın kontrolüne geçti.

Stratejik öneme sahip Sakarya Tepesi, Burseya ile Darmık dağları arasında bulunuyor.

DARMIK DAĞI'NDA YARALANAN ASKERLER HASTANEYE KALDIRILDI

Bugün akşam saatlerinde 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Darmık Dağı ile Bülbül beldesi arasında operasyonlarını sürdüren askerlerin bulunduğu bölgeye YPG'liler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. En az 10 askerin yaralandığı belirtilen saldırının ardından, YPG'lilerin bulunduğu bölge operasyona katılan askerler ve sınırda konuşlu birlikler tarafından top ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

Teröristlerin havanlı saldırısında yaralanan askerler ise yönlendirilen helikopterler ile bölgeden tahliye edildi. TSK'ya ait helikopterler ile alınan yaralı askerler, Kilis'e getirildi ve daha sonra ambulanslar ile Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı askerlerin acil serviste tedavisine başlanırken, hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemi alındı.

2 ASKER ŞEHİT, 11 YARALI

Bugün akşam saatlerinde, 19'uncu gününe girilen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Bülbül beldesinin güneybatısında El Maski bölgesi arasında operasyonlarını sürdüren askerlerin bulunduğu bölgeye tanksavar, top ve havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 11 asker ise yaralandı. Saldırının ardından o bölge operasyona katılan askerler ve sınırda konuşlu birlikler tarafından top ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. 
Yaralanan askerler helikopterler ile bölgeden tahliye edilerek Kilis Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Yaralı askerlerin acil serviste tedavisine başlanırken, hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada saldırının ardından teröristlerin bulunduğu bölgenin ateş altına alındığı vurgulanarak şöyle denildi:

''Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 07 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve top/havan saldırıları neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.''

KARABÜK VE KİLİS'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde düzenlediği operasyonda Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar’ın yapılan havan topu saldırısında şehit olduğu öğrenildi. Akpınar’ın Karabük’teki evine ateş düştü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde YPG ve IŞİD'e -yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”nda 2 askerimiz tanksavar ve havan saldırısı nedeniyle şehit oldu. Şehitlerden birinin Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar olduğu belirlendi. Şehit Akpınar’ın Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki baba evine ateş düştü.
Şehit Akpınar’ın eşi Nafize Nur Akpınar’ın komiser yardımcısı olduğu ve çiftin 3 aylık evli olduğu öğrenildi. 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Şeyhuruz bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın Kilis'teki baba ocağına ateş düştü.

Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyhuruz bölgesinde YPG'liler ile TSK arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanarak şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın naaşı Kilis'e getirildi. Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Yılanca köyü nüfusuna bağlı Yunus Emre Doğan'ın ailesine şehadet haberi akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi.
Şehidin naaşı yarın Kilis'te yapılacak cenaze töreni sonrası defnedilecek. 

GÜN GÜN AFRİN HAREKATI ŞEHİTLERİ

 22 Ocak

 Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan

 23 Ocak

 Üsteğmen Oğuz Kaan Usta

 Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı

 27 Ocak

 Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan

Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş

 3 Şubat

 Teğmen Cihangir Çubukçu

 Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen

 Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akgül

 Uzman Çavuş Ufuk Aktağ

 Uzman Onbaşı Fırat Karaca

 Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu

 4 Şubat

 Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren

 Uzman Çavuş Selim Vurdal

 5 Şubat

 Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya

 Piyade Teğmen Ahmet Aktepe

 7 Şubat

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar

Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler