Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın için istenen ceza belli oldu

FETÖ kapsamında yargılanan eski İstanbul Valisi Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Çapkın'ın 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yayınlanma: 08.02.2018 - 13:48
Abone Ol google-news

FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanık hakkında mütalaa verildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmada 7'si tutuklu 14 sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan Cumhuriyet savcısı , İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ise “Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep eden savcı, 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

ÇAPKIN EV HAPSİNDE 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına ilişkin İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı davada, taleplere ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Çapkın ve Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliyesine karar verilmesini istemiş ve Hüseyin Çapkın ev hapsi ile tahliye edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler