Çaykur Müdürü’nün “Kadın sporculara destek günahtır” sözlerine tepki sürüyor: Çayı kadın var ediyor

Çaykur Müdürü’nün “Kadın sporculara destek günahtır” sözlerine tepki sürüyor. Gıda-İş’in açıklamasında “Çaykur, çayı var eden kadınlarındır, kadınları yok sayan müdürlerin değil” dendi.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 06:21
Abone Ol google-news

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun “kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğu”nu açıklamasına tepkiler sürüyor. Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı ve Kadın Futbol Takımı Antrenörü İdris Ocak, olayın kamuoyunda duyulmasının ardından takımdaki sporcuların da morallerinin bozulduğunu belirtti. Ocak, “Kamuoyunun bizi sahiplenmesi çok güzel, ama Çaykur ve bölge insanına yapılan hakaret ve karşı protestolar bizi de yaralar. Biz de buranın insanıyız, unutulmasın” dedi.

CHP Rize İl Örgütleri adına yazılı bir basın açıklaması yapan Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Sütlüoğlu’nun, özür dileyerek görevinden ayrılması gerektiğini kaydetti.

‘Gerici zihniyet’

ÖDP Rize İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Sare Yazıcı da, “Çaykur, Sütlüoğlu’nun ‘tapulu malı’ değil önce kadınların ve halkındır. Bizler çayda emeği olan kadınlarız. Biz buradayız. Sütlüoğlu ve onun zihniyetindekiler istifa ederek, Çaykur’u terk etsinler” diye konuştu.

DİSK’e bağlı Gıda-İş adına Genel Yönetim Kurulu üyesi Sedef Erdal ise açıklamasında, “Çaykur, emeğiyle çayı var eden kadınlarındır, kadınları yok sayan genel müdürlerin değil. Çayın yetiştirilmesinden, işlenmesine kadar her kademede kadınların emeği vardır ve Çaykur kadınların emekleriyle yükselen kuruluştur. Cinsiyetçi anlayışı kabul etmiyoruz” dedi.

‘AYRIMCILIK’ MECLİS’E TAŞINDI

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun “Kadın sporculara yardım etmek günahtır” sözü, CHP PM üyesi İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından TBMM’ye taşındı. İlgezdi, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. CHP’li vekil, Çaykur Genel Müdürü hakkında soruşturma açılmasını da talep etti. İlgezdi soru önergesinde, “Sosyal devlet” anlayışına açıkça aykırı olan bu söylem aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “laik” karakterine de aykırıdır” diyerek “Sütlüoğlu hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler