Afrin şehidinin silah arkadaşı çatışma anını anlattı: 4 gibi annem, boynundan vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda YPG'lilerin saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun (23) memleketi Hatay'daki ailesine acı haber ulaştı. Cenaze namazına katılan şehidin silah arkadaşı Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Özer, olay anını da şehidin annesine anlattı. Özer, "Anne gece çatıştık, saat 4 gibi annem, boynundan vuruldu" dedi.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 12:09
Abone Ol google-news

<video:922956>

TSK'nin sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, Suriye'nin Afrin kentinin güneybatısında YPG'lilerin saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu. TSK'den yapılan açıklamada şöyle denildi Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 09 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneybatısında PKKKCKPYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah?tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Afrin'de şehit düşen askerin Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu olduğu öğrenildi.

Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun şehit olduğu haberini, merkez Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'nde oturan ailesine, askeri yetkililer verdi. Şehidin annesi Seliz, babası Fadil Pamukçu, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağının asıldığı şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

Şehit Sergen Pamukçu'nun, Facebook sayfasından son olarak Afrin kırsalında silah arkadaşlarıyla çekildiği fotoğrafı paylaştığı, üzerine ise 'Hiç merak etmeyin. Fragman bitti, film başlıyor' yazdığı görüldü. 



TOPRAĞA VERİLDİ



Şehit Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun cenazesi, Antakya Mezarlık Kompleksi'nde cuma namazı sonrası düzenlenen törenin ardından Antakya Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun cenazesi, Hatay Devlet Hastanesi morgundan alınarak Akasya Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi konvoyla Antakya Mezarlık Kompleksi'ne ulaştırıldı. Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay milletvekilleri, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Seliz ve babası Fadil Pamukçu gözyaşlarına hakim olamazken, baba Fadil Pamukçu'yu Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi tören mangasınca cenaze nakil aracına konuldu. Yaklaşık 1 kilometre cenaze nakil aracıyla taşınan şehidin cenazesi Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu arada şehidin cenazesine katılan binlerce kişi, dev Türk bayrakları açtı, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.



SİLAH ARKADAŞI, ŞEHİT ANNESİNE SARILDI, GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu şehit düştüğünde yanında bulunan silah arkadaşı Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Özer de cenaze namazına katıldı. Şehidin annesi Seliz'e sarılıp gözyaşı döken Özer, olay anını da şehidin annesine anlattı. Özer, "Anne gece çatıştık, saat 4 gibi annem, boynundan vuruldu" derken annesi ise "Gece kaç gibi çatıştınız, sabah ezanında mı? Allah kafirleri sağ bırakmasın ya Rabbim. Neresinden vuruldu?" dedikten sonra oğlunun silah arkadaşına sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Bu konuşmayı duyan çevredeki herkes de gözyaşlarına hakim olamadı.

 

<video:923152>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler