Babası tarafından öldürülen Yiğitcan'ın annesi: Oğlum geri gelir mi?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan katil baba hakim karşısına çıktı. 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan'ı bıçaklamadan önce doğalgazı açarak da öldürmeye çalıştığı ortaya çıkan baba, "Oğlumu nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum" yalanına sığındı.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 21:33
Abone Ol google-news

İstanbul Fatih’te 5 Kasım 2017’de 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’nu 12 bıçak darbesiyle öldüren Nezir Türkoğlu’nun “Kasten yakın akrabayı öldürmek”, “Kasten yaralama” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava dün başladı. Nezir Türkoğlu’nun, Yiğitcan’ı öldürmeden önce doğalgazı açarak zehirlemeye çalıştığı güne ait ses kaydı mahkemeye sunuldu. Duruşmada, Yiğitcan’ın, “Anneme söyleyin gelsin, yoksa sabaha kadar öldürecek beni” şeklindeki sözleri dinletildi. Anne Neriman Türkoğlu, gördüğü psikolojik tedavi nedeniyle ve sanıkla karşı karşıya gelmemek için duruşmaya katılamadı. Anneanne Selime Deniz ise “Yiğitcan’ımı bana getirebilir misiniz? 10 yaşındaydı Yiğitcan’ım” diyerek gözyaşı döktü.

‘Hatırlamıyorum’ dedi

Sanık Türkoğlu, eşine telefonda bir kez hakaret ettiğini ve eşinin evi terk ettiğini iddia ederek, sonra da boşanma davası açtığını, çocuğu ise her ayın ilk ve son haftası gördüğünü anlattı. Çocuğuna şiddet uyguladığı iddialarıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Annesi eve dönsün diye oğluma gazı gösterdim. Açtım, kapattım. Gaz en fazla 2 dakika açık kaldı. Zaten camlar açıktı. Eşimi aradım. Durumu söyledim. Kapıya eşim ve polisler geldi. Yalvardım. Karım ile konuşayım dedim. Karım eve girdi. 10 dakika konuştuk. Daha sonra polis kapıyı kırıp eve girdi” dedi. Yiğitcan’ın bıçakladığı günü hatırlamadığını söyleyen Türkoğlu, “Olay nasıl oldu bilmiyorum. Bıçağı nerede bıraktığımı hatırlamıyorum” dedi. Yiğitcan’ın avukatları, “Bu olaylardan önce oğlunu alıp intihar etmek için Boğaz Köprüsü’ne gittin mi” diye sorunca Türkoğlu, “Arabayla Kadıköy’e geçtik ancak annesine telefon açıp oğlumun yanında olduğumu ve intihar etmek istediğimizi söyledim. Ancak bu şakaydı” yanıtını verdi. Sanık savcının sorusu üzerine eski karısına kezzap attığı suçlamasıyla 14 gün cezaevinde yattığını, ancak beraat ettiğini, hırsızlıktan sabıkası olduğunu ifade etti. Mahkeme 10 Nisan’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler