Afrin’de acı gün: 11 şehit, 11 yaralı

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekâtından dün 11 şehit haberi geldi. TSK ardı ardına yaptığı açıklamalarda, Afrin’deki kara operasyonunda 9 askerin şehit olduğunu, 11 askerin de yaralandığını duyurdu. Şehit uzman çavuşlar Enes Sarıaslan, Burak Akalın, Oğuzcan Ekiz, Hüseyin Şahin, Halis Koca ve şehit Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un aileleri acı haberlerle yıkıldı. Öğle saatlerinde TSK’nin ATAK tipi helikopteri Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Kazada Üsteğmen Erdem Mut ile Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman şehit oldu.

Yayınlanma: 10.02.2018 - 14:54
Abone Ol google-news

<video:923751>

 


Suriye'nin Afrin kentinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 22'nci gününde kırıma uğrayan helikopterde 2, çatışmada ise 9 olmak üzere 11 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün saat 13.00 sıralarında, ATAK tipi bir helikopter Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan havalanan helikopterde bulunan Kara Pilot Üsteğ- men Erdem Mut ile Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman şehit oldu. TSK dün akşam yaptığı ilk açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yapılan operasyonlarda 3 askerin şehit olduğunu ve 5 askerin yaralandığını açıkladı. Ardından yapılan ikinci TSK açıklamasında ise 2 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı duyuruldu. İlerleyen saatlerde yapılan üçüncü açıklamada ise TSK, 4 askerin şehit olduğu ve 2 askerin yaralandığını bildirdi. Operasyonlarda şehit olduğu açıklanan 6 isim şöyle: Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın, Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, Uzman Çavuş Halis Koca, Piyade Uzman Çavuş Enes Sarı- aslan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz.

Zeytin Dalı HarekÂtının 22. gününde acı haberler art arda geldi

Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçesinin karşına düşen Suriye'nin Mamaluşağı ile Ömeruşağı arasındaki bölgedeki çatışma bölgesine hava desteği vermek için gelen ATAK helikopterinden biri, saat 13.01'de kırıma uğrayıp düştü. Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu. YPG'lilerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu, bazı askerler de yaralandı. Çatışmada yaralanan askerler, bölgeden tahliye edilerek Kırıkhan ve Hatay'daki devlet hastanelerinde tedaviye alınırken, bazılarının hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi. Operasyon bölgesinden alınarak Hatay ve Kırıkhan devlet hastanelerine getirilen şehitlerin cenazeleri de memleketlerine gönderilecek.

Genelkurmay Başkanlığı ise ayrı ayrı açıklamalarla kırıma uğrayan helikopterde 2, çıkan çatışmada ise 9 askerin şehit olduğunu bildirdi. Helikopterle ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, 118'i bugün olmak üzere harekatın başlangıcından bu yana toplam 1480 YPG'linin öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi.

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler" dedi.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP  istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Erdoğan'ın konuşmasında konuyla ilgili bölüm şöyle;

 "BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ"

Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler."

DHA'nın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına evk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

<video:923730>

 ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 22'NCİ GÜN 

TSK'nın 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 22'nci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Kilis ve Hatay'dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40 köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekâtta, derinlik oluşturularak, ilerleyiş sürdürülüyor. 

YARALI ASKER HASTANAYE GETİRİLDİ 
Suriye’nin Hatay sınırında bir askeri helikopter düştü. Yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye’nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ŞEHİDİMİZ VAR. HELİKOPTERİN DÜŞME NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 2 askerin şehit olduğunu, helikopterin ise düşme nedeninin araştırıldığını söyledi.

TSK'DEN DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Zeytin Dalı Harekatı sırasında, kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerden birinin Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) olduğu belirlendi. Acı haberi alan Mut’un ailesi, büyük üzüntü yaşadı.

Şehit askerlerden birinin, Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde oturan Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancısı, Pilot Üsteğmen Erdem Mut olduğu öğrenildi. Acı haber, Mut Ailesi’ne askeri görevliler tarafından verildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşarken, şehidin anne ve babası fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve il protokolü mahalleye gelerek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin ailesinin yaşadığı sokağa ve evin balkonuna itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un Malatya’da görev yaptığı ve eşi Ayşe Mut’un da bu kentte bulunduğu öğrenildi.

 Hatay'da helikopterin düşürüldüğü bölgeden ilk görüntüler

<video:923751>

CİNDERESİ'NDE ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT, 5 YARALI

TSK'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada Afrin Harekatı'nda 3 askerin şehit düştüğü, 5 askerin yaralandığı bildirildi. Yapılan açıklama şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

 ANAMUR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un (33) Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu ile Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Can Gökçe ve sağlık ekipleri, Akine Mahallesi'nde yaşayan aileye haber verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Alime Kuş ile evli ve 1 çocuk babası olan şehidin annesi Ümmü ve babası Mehmet Kuş'u yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı. Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki 10. Komando Tugay Komutanlığı emrinde görev yaptığı öğrenilen şehidin yarın Anamur'da toprağa verilmesi bekleniyor.

SAMSUN'A 2 ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Samsun'un İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlarda görev alan bekar Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın, çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidin ailesine acı haberi İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve askeri yetkililer verdi. Şehidin annesi Aysel ve babası Ekrem Akalın fenalık geçirirken, şehidin evine Türk bayrakları asıldı. 1 kız kardeşinin olduğu öğrenilen şehidin 2015'de göreve başladığı ve Bitlis'in Tatvan Komando Taburu'nda görevli iken Afrin'e gittiği öğrenildi. 

Samsun'un Havza ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlarda görev alan evli Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, şehit düştü. Şehidin ailesine acı haberi Havza ilçe protokolü tarafından verildi. Şehidin babasının daha önce vefat ettiği öğrenilirken, annesi Behiye Şahin acı haberi alıp fenalık geçirdi. Şehidin eşinin ise Bitlis'in Tatvan ilçesinde olduğu öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Polis memurluğu görevini bırakıp göreve başladığı öğrenilen şehidin 2015'de göreve başladığı ve Bitlis'in Tatvan Komando Taburunda görevli iken Afrin'e gittiği öğrenildi.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın şahadet haberi, askeri yetkililer tarafından İzmir'in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde oturan babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim Karaman ile annesi hemşire Habibe Karaman'a verildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de şehidin baba ocağına geldi. Karaman'ın evine Türk bayrakları asıldı. Evli olan Karaman'ın Ankara'da yaşadığı belirtildi. İkisi erkek üç çocuk sahibi Uğur Salim Karaman ile Habibe Karaman çiftinin evine, Manisa'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım da gelerek başsağlığı diledi, acılarını paylaştı. Başbakan Yıldırım'a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AKP'li milletvekilleri de eşlik etti. Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra evden ayrıldı.

Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Karaman'ın cenazesinin yarın İzmir'de Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde kılanacak namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

TSK: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT, 4 ASKERİMİZ YARALI

TSK'den yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 11 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.” denildi.

 

GAZİANTEP'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Afrin'de devam eden operasyonlarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın acı haberi, Gaziantep'in İstiklal Mahallesi'nde oturan bir fabrikada şoför olarak çalışan babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan'a verildi. Acı haberle yasa boğulan 2'si kız 4 çocukları bulunan Sarıaslan çifti Hatay'a giderken, evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan şehidin yakınları, Türk bayrakları asılan eve akın etti. Ailenin ikinci büyük çocuğu ve bekar olduğu belirtilen Şehit Sarıaslan'ın cenazesi, yarın Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Taziye evine gelen Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, şehidin Adıyaman'ın Besni ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, "Zannedersem 3 yıllık uzman çavuş. Tabi her vatan evladı gibi görevinde şehit oldu. Ailesi Hatay'a gitti. Başka söyleyecek bir şey yok. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in acı haberi, Hatay'ın Erzin ilçesindeki ailesine ulaştı.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan şehidin babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz'e, askeri yetkililer sağlık ekipleriyle birlikte acı haberi verdi. Bekar olan ve 4 yıldır görev yaptığı belirtilen şehidin yakınları, fenalık geçirdi. Evine Türk bayrakları asılan şehidin ablası Gülşah Ekiz'in Eskişehir'de polis olarak görev yaptığı, amcasının oğlu olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in de 2010'da İstanbul'daki servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi. Şehidin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

ÖZEL BİRLİKLER YOLA ÇIKTI

'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere çeşitli illerden Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz Er Eğitim Alayı Kışlası'na gelen özel komando birlikleri, Hassa ve Kırıkhan'dan Afrin bölgesine hareket etti. Kışladan çıkan zırhlı araç konvoyunun sınır hatlarından bölgeye geçiş yapacağı öğrenildi.

YARALANAN ASKERLER KIRIKHAN DEVLET HASTANESİ'NE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan askerler Hatay'da bölgedeki hastanelere sevk edildi.

TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Harekat sırasında yaralanan askerler bölgedeki hastanelere sevk edildi. Bölge protokolü de hastaneye gelerek askerlerin durumları hakkında bilgi aldı. 

TSK: ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

TSK, Afrin'de 4 askerin daha şehit düştüğünü, 2 askerin de yaralandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 13 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi.

GİRESUN'A BİR HAFTADA 2'NCİ ŞEHİT ATEŞİ

Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu’nun acı haberi Giresun'daki baba ocağına ulaştı.  Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu’nun (26) Giresun’un Çamoluk ilçesine bağlı Kılıçtutan köyünde oturan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit Karacaoğlu’nun 3 sene önce evlendiği öğrenildi.

Zeytin Dalı Operasyonu'nda bir hafta önce de Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’da şehit düşmüş ve Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verilmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler