Afrin Harekâtı'nda 23. gün... Bir acı haber daha: Genelkurmay Başkanı'ndan açıklama

Afrin Harekâtı'nın 23. gününde Afrin'de çıkan çatışmada bir askerin daha şehit olduğu açıklandı. TSK tarafından yapılan açıklamada, "1266 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerine yer verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Yayınlanma: 11.02.2018 - 09:05
Abone Ol google-news

<video:924095>

TSK'nin 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 23'üncü güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Kilis ve Hatay'dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40'ı aşkın köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekâtta, derinlik oluşturularak ilerleyişe devam ediliyor.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Operasyon teröristleri kökü kazınana kadar sürecek. Masumlar ve siviller bizim için dokunulmazdır." dedi.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Harekat kapsamında YPG hedeflerinin  karadan ve havadan ateş altına alınmasına devam edildi. Cinderes ve Ömer Uşağı dünden itibaren yoğunlaşan çatışmalar da yer yer devam ediyor. Dün 2'si kırıma uğrayan helikopterde olmak üzere 11 askerin şehit olduğu bölgede bugünkü çatışmalarda da 1 asker şehit oldu. TSK'dan bu konuya ilişkin açıklamada, "Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

YPG HEDEFLERİ HAVADAN VE KARADAN VURULUYOR

Harekat kapsamında terör unsurlarından arındırılması hedeflenen Afrin'in Cinderes, Bafelyun Tepesi, Şeyh Huruz Dağı, Kefer Cenne, Şeran ve Racu beldesi bölgeleri havadan ve karadan ateş altına alınmaya devam ediyor. TSK'ya sait savaş uçakları Afrin'deki YPG hedeflerini havadan, sınır hattında konuşlu birlikler de obüs ve çok namlulu roketatarlar ile karadan terör mevzilerini baskı ateşi altına almayı sürdürüyor. TSK tarafından tam isabetle vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar, Kilis ve Hatay sınırından da görülüyor.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Öte yandan sabah saatlerinde Zeytin Dalı Harekatı bölgesine askeri sevkiyat yapıldı. Doğu bölgesinden çıkan aralarında tank ve obüslerin bulunduğu konvoy, sınır hattına gönderildi. Güvenlik önlemleri arasında bölgeye sevk edilen obüs, tank ve zırhlı araçların Kilis ve Hatay sınırında konuşlandırılacağı öğrenildi.

1266 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK'den da yapılan açıklamada "23'üncü gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar 1266 teröristin etkisiz hale getirildiği" belirtildi. Harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bilgisi paylaşılan açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI SINIRDA İNCELEME YAPIYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanları ile Hatay'da Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin inceleme ve denetleme yapıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, 11 Şubat 2018 tarihinde Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulunmaktadır" denildi.

11 ŞEHİT, 11 YARALI

Afrin Harekâtı'ndan dün 11 şehit haberi geldi. TSK ardı ardına yaptığı açıklamalarda, Afrin’deki kara operasyonunda 9 askerin şehit olduğunu, 11 askerin de yaralandığını duyurdu. Şehit uzman çavuşlar Enes Sarıaslan, Burak Akalın, Oğuzcan Ekiz, Hüseyin Şahin, Halis Koca ve şehit Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un aileleri acı haberlerle yıkıldı. Öğle saatlerinde TSK’nin ATAK tipi helikopteri Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Kazada Üsteğmen Erdem Mut ile Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman şehit oldu.

<video:924203>

AZEZ-AFRİN SINIRI BOMBALANIYOR

Zeytin Dalı Harekatı'nın 23. gününde TSK ve ÖSO unsurları Azez - Afrin sınırı bölgesindeki YPG hedeflerini top atışı ile bombaladı.

Afrin’de acı gün: 11 şehit, 11 yaralı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler