HDP kongresine jet soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı HDP kongresindeki açıklamaları nedeniyle HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 12.02.2018 - 11:22
Abone Ol google-news

HDP'nin dün gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'nde yaptıkları açıklamalar nedeniyle, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Ankara Milletveki Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın gerekçesinde; PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin kongre salonunda açılması, yapılan açıklamalarla terör örgütü propogandası yapıldığı ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarını içerdiği iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’da gerçekleştirilen HDP 3.Olağan Kongresi’nde bölücü terör örgütü liderinin posterinin açılması TSK tarafından terör örgütlerine yönelik olarak uluslararası hukuk çerçevesinde ve meşru bir şekilde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı’nın sivil Kürt halkına yönelik gösterilmeye çalışılması ile terör örgütü liderini övücü ve örgüt propagandası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler