Afrin Harekâtı'nda 25'inci gün... Sağlık Bakanlığı şehit olan asker sayısını açıkladı

Suriye'nin Afrin kentine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nın 25. gününde TSK tarafından yapılan açıklamada "Harekâtın başlangıcından bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1439'a yükseldi" denildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 25 gündür sürdürülen harekatta 32 askerin şehit olduğu, 43 ÖSO mensubu ile 9 sivilin yaşamını yitirdiği ve 500 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 10:01
Abone Ol google-news
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde bulunan YPG'lilerin etkisiz hale getirilmesi için 20 Ocak'ta başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 25'inci güne girildi. 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlayan harekatta, TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, karadan çatışmalarla 50'yi aşkın köy ve beldeyi YPG'den aldı. Coğrafi yapı ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman yavaşlamasına rağmen harekat, TSK birlikleri ve ÖSO güçleri tarafından derinlik oluşturularak, sürdürülüyor. Ağır kayıplar veren YPG'lilerin kaybettikleri bölgelere yeniden sızma ve operasyona katılan güvenlik güçlerine saldırı girişiminde bulunduğu harekat kapsamında, sık sık sıcak çatışmalar yaşanıyor. YPG'lilerin bulunduğu bölgeler havadan ve karadan ateş altına alınıyor. TSK'ye ait savaş uçakları, havadan; topçu bataryaları ise obüs ve çok namlulu roketatarlarla karadan YPG'lilerin barınma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarını imha ediyor.

TSK: 1439 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 'Zeytin Dalı Harekatı'nın son durumuna ilişkin bugün yapılan bilgilendirmede, 70 YPG'linin kara ve hava operasyonlarıyla öldürüldüğü açıklandı.Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1439 olmuştur" denildi. 

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Malatya'dan, Suriye'nin Afrin kentinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na takviye için sevk edilen birliklerin bulunduğu askeri konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Malatya'dan dün akşam yola çıkan 20 araçtan oluşan askeri konvoy, güzergahları boyunca vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri eşliğinde karşılandı. Bu sabah Hatay'da Mehter Marşı ve Türk bayrakları ile karşılanan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırına konuşlandırıldı.

YPG MEVZİLERİ BOMBALANDI

'Zeytin Dalı Harekatı'nın 25'inci gününde Kilis'te konuşlu topçu birlikleri, insansız hava araçları (İHA) tarafından belirlenen YPG mevzilerini hedef aldı. Topçu birlikleri, fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla Suriye'nin Şeyh Horoz Dağı eteklerindeki YPG'nin belirlenen hedeflerini ateş altına aldı. Bombalanan bölgedeki hedefler imha edilirken, bölgeden yükselen duman Kilis'ten de görüldü.

HAVADAN DA BOMBALANDI

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Şeyh Horoz Dağı eteklerindeki YPG'ye ait belirlenen hedefler, havadan da ateş altına aldı. Türk jetlerinin sortileriyle bombalanan YPG hedefleri imha edildi. Bazı YPG'lilerin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'ten de görüldü.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 32 ASKER ŞEHİT OLDU

Sağlık Bakanlığı'nca, Suriye'nin Afrin kentindeki YPG'lilere yönelik yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şehit ve yaralı sayıları açıklandı. Bakanlık verilerine göre, 25 gündür sürdürülen harekatta 32 asker şehit olurken, 43 ÖSO mensubu ile 9 sivil yaşamını yitirdi ve 500 kişi yaralandı. Harekat kapsamında yaralanan 500 kişiden 406'sının taburcu olduğu, diğerlerinin de halen Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nin, harekata ilişkin verileri 24 saat takip ettiği ve günde 3 kez güncelleme yaptığı belirtildi.
 


KİLİS'TE BOŞ ARAZİYE 2 HAVAN MERMİSİ ATILDI
 
Suriye'nin Afrin kentinden, akşam saatlerinde ateşlenen 2 havan mermisi, Kilis'in sınır hattında bulunan Süngütepe köyündeki boş araziye düştü. Saldırıda yaralanan olmazken, mermilerin geldiği bölge karadan fırtına obüsleri ve çok namlulu roketlerle vuruldu, havadan ise jetlerin sortileriyle bombalandı. Atış yapılan hedeflerden dumanlar yükseldi.
 
TSK: 16 HEDEF İMHA EDİLDİ
 
TSK'den yapılan açıklamada“Irak kuzeyi Sinath-Haftanin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile karakol/üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 13 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen hava harekatı neticesinde, teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan 16 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan uçaklar emniyetle üstlerine dönmüşlerdir” denildi. 

TSK Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan asker sayısını açıkladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler