Kopyala yapıştır iddianame

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında dava açılan 15 akademisyen, iki ayrı ağır ceza mahkemesinde peş peşe yapılan duruşmalarda yargıç karşısına çıktı. Duruşmalar öncesi Çağlayan’daki adliye önünde yapılan açıklamada, “Bugün on günlerden beri söylediğimizi tekrar ediyoruz: Hiçbirimiz yalnız yürümeyeceğiz” denildi.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında dava açılan 15 akademisyen, iki ayrı ağır ceza mahkemesinde peş peşe yapılan duruşmalarda yargıç karşısına çıktı. Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Egemen Cevahir, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında, kopyala yapıştır bir iddianamenin ortalıkta dolaştığını belirterek,

“İddianame bana tebliğ edilmedi. Ek süre istiyorum” dedi. Marmara Üniversitesi’nden Funda Karapehlivan, Özyeğin Üniversitesi’nden Tülay Deniz Erkmen, Koç Üniversitesi’nden Erdem Yörük, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Fırat Erdoğmuş, Emekli akademisyen Ayla Zırh Gürsoy’un da aralarında bulunduğu 12 akademisyen de savunma için ek süre istedi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde doktora öğrencisi ve MEB’te Fizik öğretmeniyken ihraç edilen Nihat Kotluk da iddianamenin kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek suç işlediğini düşünmediği için derhal beraat kararı verilmesini talep etti. İzleyicilerin sesin duyulmadığı uyarısına karşılık Mahkeme Başkanı “İzleyenlere duyurmak gibi derdimiz olsaydı duyururduk” dedi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Başak Can Bulut ve Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Umut Şah’ın duruşması görüldü. Mahkeme heyetleri, avukatların dosyaların birleştirilmesi yönündeki taleplerini reddetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler