Savcının tanığından Arınç’ın kızına FETÖ’cü suçlaması: ‘Ablaların ablası’ deniyordu

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davada tanıklar ifade verdi. Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in ‘FETÖ üyeliğinden’ yargılandığı davada söz alan tanık, Arınç’ın kızı Ayşenur Yeter için “Ablaların ablası olarak biliniyordu. Tayin ve atamalarda çok etkiliydi” dedi.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 06:52
Abone Ol google-news

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ses ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS aracılığıyla bağlanan gizli tanık ‘Lagos’, ‘Urfa’dan Ankara’ya tayini çıktıktan sonra, kendisine bu yapı içinde olduğu söylenen Ekrem Yeter’e yönlendirildiğini’ iddia etti.

 Gizli tanık, Ekrem Yeter’in yönlendirmesiyle de kendi evini tutana kadar bir ay FETÖ evinde kaldığını ileri sürdü. Tanık Bülent Çanakçı ise “Ekrem Yeter bu yapının içindeydi. FETÖ elebaşının hastalıklarını iyileştirmek ve ömrünü uzatmak için kök hücre merkezi açmak istediklerini duydum” iddiasında bulundu. Ekrem Yeter, iddiaları reddederek FETÖ ile bağlantısının olmadığını söyledi.

"TELEFON KONUŞMASINDA CUMHURBAŞKANIMIZLA DALGA GEÇTİ"

Tanık Bülent Çanakçı, Ekrem Yeter’i Tuncay Delibaş konusunda uyarmak için bir gün odasına gittiğini anlatarak, "Bu sırada telefon geldi. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum ancak, 'indeyim bekliyorum. Beyefendi gelecekmiş paraları saydım bekliyorum. Halı serdik bekliyoruz' diyerek, Cumhurbaşkanımızla dalga geçtiğini hatırlıyorum. Bu olay tam tarihini hatırlamıyorum ama 17-25 Aralıktan sonraydı. Telefon konuşmasından sonra dışarı çıktık. Ben Tuncay Delibaş'ın dış güçlerin adamı olduğunu ve kendisine zarar vereceğini söyledim. Bana 'bu işler senin bildiğin gibi değil. Benim açımdan bir zararı yok' dedi" ifadelerini kullandı.

 "EŞİ ABLALARIN ABLASI OLARAK SÖYLENİYORDU"

 Tanık Çanakçı Ekrem Yeter'in eşinin de o dönemde 'Ablaların ablası' olarak bilindiğini ve tayin ve atamalarda etkili bir isim olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının 'Bunları kim söyledi' şeklindeki sorusuna Çanakçı, "Kim söyledi isim veremem ama bunlar konuşulan şeylerdi" dedi.

 Tanık ifadelerinin ardından söz alan Ekrem Yeter, iddiaları kabul etmediğini ve FETÖ ile bir bağlantısının olmadığını ileri sürdü. Ayrıca Yeter'in avukatları adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

 

Talebi reddeden mahkeme, duruşmayı 10 Nisan 2018'e erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler