Afrin harekâtı 26'ncı gününde... TSK'den açıklama

Suriye'nin Afrin harekâtının 26. gününde TSK'den yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1485 oldu" denildi.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 10:00
Abone Ol google-news

TSK’nin ÖSO ile yürüttüğü Afrin harekâtı, 26. gününe girdi. Harekâta takviye birlikler de katılmaya devam ediyor. Malatya’dan sevk edilen birliklerin oluşturduğu askeri konvoy, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

TSK'den bugün yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren 'Zeytin Dalı Harekâtı' başlatılmıştır. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında 14 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 46 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1485 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

KONYA'DAN İLAÇ VE GIDA DESTEĞİ

Konyalı esnaf, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na  katılan askerlere bir TIR dolusu ilaç ve gıda gönderdi. Konya’daki esnaf tarafından yapılan kampanya ile toplanan malzemelerin bulunduğu TIR, ilçeye geldi. Burada da kurban kesilip dua edildikten sonra Afrin’e gönderilmek üzere malzemeler Reyhanlı Belediyesi'ne teslim edildi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, teslim aldıkları ilaç ve gıda malzemelerini gönderen Konyalı esnafa teşekkür etti.

AFRİN KIRSALINDAKİ PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak'ta başlatılan harekat kapsamında, Afrin kırsalında 50'nin üzerinde köy, belde ve stratejik nokta YPG'den alındı. YPG'liler, kaybettikleri bölgelerde birçok noktaya ise mayın ve patlayıcı tuzakladı. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede, YPG'lilerin kaybettikleri mağara girişleri ve birçok noktada arazi yapısına uygun şekilde kamufle ettikleri patlayıcıyı tuzakladıklarını saptadı. Yapılan incelemelerin ardından tespit edilen mayın ve el yapımı patlayıcılar ise güvenlik güçlerince kontrollü şekilde imha edildi.

MARDİN'DEN SURİYE SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT

Mardin'den Suriye sınırına sevk edilen 20 araçlık askeri konvoy, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ulaştı. Askeri çekicilerin taşıdığı zırhlı personel taşıyıcılar ve mühimmat yüklü araçların yer aldığı konvoyun geceyi Şanlıurfa'da geçirip yarın Suriye sınırına sevk edileceği öğrenildi.

Mardin'de konuşlu birliklerden 'Zeytin Dalı Harekâtı'na katılacak takviye zırhlı personel taşıyıcı ile mühimmat yüklü kamyon ve kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoy, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya ulaştı. Güvenlik önlemleri arasında 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na giren konvoyun geceyi burada geçireceği belirtildi. Konvoyun, polislerin güvenlik önlemleri arasında tugaya girişi sırasında yollar trafiğe kapatıldı. Askeri konvoyun, yarın konuşlanacakları Suriye sınırına gideceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler