İhsanoğlu: Kızlarımıza sıkmabaş, gençlerimize çapulcu dedirtmem

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, düzenlenen basın toplantısı ile seçim bildirgesini açıkladı.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 11:40
Abone Ol google-news

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla seçim logosu ve seçim bildirgesini açıkladı. Konuşmasında, "Kızlarımıza sıkmabaş, gençlerimize çapulcu dedirtmem" diyen İhsanoğlu, "Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiye’min emrindeyim" diye konuştu. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, Gezi Parkı direnişi ile ilgili bir soruya ise, "Gezi'ye gelen insanlar vatansever insanlardı" diye yanıt verdi.

İŞTE EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN SEÇİM LOGOSU VE SLOGANI

İhsanoğlu'nun açıklamaları şöyle

Cumhuriyetimizin en kritik dönemlerinden birinde Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak huzurunuzdayım.

Rabbimiz yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz.

Bu çok hassas dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, ülkemizin birliğe, dışarıda itibarını korumaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Burada ben size ey Azizler diye hitap etmek istiyorum. Bu bizim edebiyatımızda olan bir tabirdir.

Ey Azizler, çok hassas dönemden geçiyoruz. Vatan bir tarladır. Ekmek, biçmek gerekir. Atalar ne güzel demişler, ne ekersen onu biçersin. Komşu komşuya, "Sen şu partidensin, seninle konuşmam" diyecek konuma gelmiştir. Tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayıyım. Hiçbir partiye yakın değilim. Her partide namusuyla çalışan sayısız siyasetçi var. Hepsine sonsuz saygı besliyorum.

SIKMABAŞ DEDİRTMEM

Ekmeleddin İhsanoğlu: Gençlerime çapulcu dedirtmem - VİDEO



28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza sıkmabaş diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı dokuz çocuğun yanında durdum, makamım elimden alındı. Ben öğrencilerime sıkmabaş diye hakaret ettirmem. Okuma hakkının elinden almasına izin veremezdim.

GENÇLERİMİZE ÇAPULCU DEDİRTMEM

Gençler ülkeleri için sokağa çıktılar. Dün nasıl yanlarındaydım bugün de yanlarındayım. Ben gençlerime çapulcu dedirtmem. Geçen sene bugün kaybettiğimiz Ali İsmail de onlardan biriydi. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

Şurada bin kişi toplansa önce su satan esnaf gelir, sonra polis, sonra da küçük terör grupları. Devletin görevleri sapla samanı ayırmaktır.

Elimde bir avuç tohum var, bu tohumları vatan dediğimiz, imtihan tarlasına ekmek istiyorum. Ben bu tarlaya sevgi ekmek istiyorum. Sevgi ekeyim ki, sevgi filizlensin. İnsanlarımız kavga etmesin.

Ben kadınlarımızın tüm hak ve hürriyetleriyle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Ben çocuklarımızın can vermeyeceği, kimsenin kimsenin canına kast etmeyeceği bir Türkiye hayal ediyorum...

Hayal ettiğimiz Türkiye’ye ulaşmanın yolu da tarlaya hakaret değil, sevgi tohumları ekmektir. Dolayısı ile diyorum ki; Sevgiyi ekmek için verin elinizi...

İYİ BİR HAYAT HERKESİN HAKKI

Ekeceğimiz bir diğer tohum: Dirlik...

Dirlik bizim varlığımız demektir. Dirlik bir insanın sağlığı, huzuru, mutluluğu, güveni demektir. Fertleri dirlik içinde bir toplum, topyekün dirlik içindedir. Büyük kararlar, büyük mutabakatlarla verilir.

Türkiye’nin en yoksul kesimini bir basamak yukarı çıkartmak, çok büyük bir siyasi mutabakat meselesidir.

Eğer AK Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi el ele verirse, bu devasa sosyal yaraya çözüm üretilir. Dünyada hürriyet olmadan zenginliğe ulaşan hiçbir ülke yoktur.

Yüce Allah’ıma hep dua ederim: Vatanımın tüm evlatlarını, kendi öz evlatlarımdan ayırmayacak bir adalet duygusu ver bana diye... İyilik herkesin hakkı... İyi eğitim, iyi bir hayat herkesin hakkıdır.

'EKMEK İÇİN EKMELEDDİN'İN ANLAMINI AÇIKLADI

Milletimizin kültüründe çok kutsal kavramlar var. Kitap bizim için çok kutsaldır. En kutsalımız Kuran'dır. Bir başka kutsalımız, bayrağımızdır. Bayrağımız kanımız, canımızdır.

Bir başka kutsalımız ekmektir. Ekmek, fırından aldığımız ekmekten ibaret değildir. Ekmek birlik, alınteri, namusumuz demektir. Kitabımıza, bayrağımıza, ekmeğimize sahip çıkalım.

Ekmeğin önemini çok iyi bilirim. Hepimizin derdi ekmek. Bakın Suriye'nin ekmeği elinden alındı.

GÜZELLİKLERİ EKMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN EMRİNDEYİM

Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim.

Bu topraklarda sadece nezaket ekelim ki daha nice Yunuslar’a, Mevlanalar’a, Nazımlar’a, Hacı Bektaş Veliler’e, Akif’lere vatan olsun.

Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiye’min emrindeyim.

İFTİRANIN BİNİ BİR PARA

Neredeyse bir ay sonra Türkiye önemli bir seçim yapacak, ama bizim elimizde bu masraflı seçimi finanse edecek imkanlar yok. Bir rakibimiz hem iktidar olmanın getirdiği avantajla, hem de başbakanlığın imkanlarıyla bolluk içerisinde bir kampanya yapabilecek.

Bazı kanallarda aman Ekmel bey’i aciz gösterin, dili sürçer ise bunu abartın, iyi bir söz söylerse görmezden gelin, onu örtünüz gibi dolaşıyor. Gizlisi saklısı yok, iftiranın biri bin para.

DÜNYADAKİ YALNIZLIĞIMIZ DAHA DA ARTAR...

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugünkü dış politikayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Ey azizler dediniz, Bunlar monşer sözüne atıfla mı söylendi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bugün pilotlarınız, diplomatlarınız rehin alınıyorsa ve içeride dışarda siz hedef oluyorsanız komşularınızla herhalde bir sıkıntı vardır. Birkaç ülkede büyükelçiniz yoksa ve eski ticaret yollarınız kapatılmışsa, herhalde burada bir sıkıntı var. Gerçekten bunu gidermenin zamanının geldiğine inanıyorum. Aksi takdirde bizim dünyadaki yalnızlığımız daha da artacaktır.

İhsanoğlu, Abbas Güçlü'nün "Eğitime bilime gençlere yönelik vurgular yaptınız. Siyasetçilerden bu kadar çok vurguyu göremiyorduk. Öğretmenler hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi.

Biz 2023’e hedef koyduk. İlk on ekonomi arasına girmek. Hepimizin çalışmamız lazım. Ama aynı şeyi bilim konusunda araştırma geliştirme konusunda aynı şeyi yapmamız lazım. İkinci ligde birinci lige girmemiz lazım. Son gördüğüm rakamlar 16-17 falandı. Çıkış yolumuz budur, çünkü yoğun emek şeklinde bir siz ileri teknoloji kullanırsanız ve yeni teknolojileri keşfederseniz katma değeriniz yüksek olur. O yüzden ekonomiyle bilim ve teknoloji arasındaki karşılıklı etkileşim çok önemli.

İhsanoğlu'nun gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamalar şöyle:

1915 OLAYLARI

1915 tarihinde olan üzücü hadiseler bizi hep üzmüştür ve üzmeye devam edecektir. Ben çok iyi hatırlıyorum. 70’li yıllarda öğretim üyesi olarak, dışişleri bakanlığıyla da ilişkilerim vardı. Bu iki bakanlıktaki faaliyetlerden haberdar olarak meselenin ilk safhasını biliyorum. Daha sonra diplomatlarımız öldürüldü. Devlet bunu bir vesileyle durdurabildi. Ama bu devletimiz, bugünkü hükümet meselesi falan değil.

"FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI VAR..."

Biz şu kadar yıldır şu kadar yaptık diyenler var. Ben aktif siyasetin içerisinde olmadım. 70'li yıllardan itibaren siyasete girme teklifleri geldi. Adalet Partisi zamanında daha sonra Turgut Bey zamanında... Sonra AK Parti kurulurken de aynı şekilde oldu. Fakat ülkemin siyasetiyle yakından ilgilendim. Ben bu siyasetin yabancısı değildim. Böyle bir imaj yürütülüyor... Böyle bir şey yok.

"GEZİ PARKI'NA GELENLER ÇOK VATANPERVER İNSANLARDI..."

İhsanoğlu'dan adaylık sloganı ve Gezi sürecine ilişkin sorulara yanıt - VİDEO


Ben uluslararası siyaseti biliyorum. Bu ikisini bilen bir adam bu memlekete hizmet eder. 16 Haziran'dan itibaren, sokaktaki insanlarda çok enteresan bir değişim talebi var. Yani cumhurbaşkanı konusunda halkın farklı bir bakış açısı var.

Bu Gezi Parkı'na ilk gün gelen gençler çok vatanperver insanlardı. Şimdi o gençlere sopa gaz yerine iletişimle yaklaşsaydı farklı olurdu. Gençlerle diyalog kurmak lazım, ötekileştirme olmaması gerekir. Ailenin reisidir cumhurbaşkanı...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler