Adalet Bakanı Gül: Şehidi icraya veren avukat hakkında suç duyurusunda bulunduk

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Afrin şehidi Musa Özalkan'ın ikramiyesine haciz getirilmesi talebiyle ilgili olarak "Hem ceza hem de disiplin soruşturması talep ettik. Buradan da baroya bir an evvel disiplin hükümlerinin gerekleri yapılarak dosyanın incelenmesi ve bu hususla ilgili gerekli incelemenin bir an evvel yapılması çağrısını yapıyorum" dedi.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 11:04
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şehidi icraya veren avukatla ilgili Yozgat Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Buradan da baroya çağrım, bir an evvel disiplin hükümlerinin gereğinin yapılarak dosyanın incelenmesi ve bu konuda ahlaka, kanuna, toplumu yaralayan bu hususla ilgili gerekli incelemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Adalet Komisyonu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, şehidi icraya veren avukat hakkındaki soru üzerine devam eden bir yargılama sonucunda icra takibi başlatıldığını belirterek, "Bu devam ederken 22 Ocak'ta astsubayımız şehit olduktan bir gün sonra avukat gelecek ikramiyeye haciz konulması için talepte bulundu. Bu gerçekten asla kanuna, ahlaka, adaba, avukatlık mesleğine yakışmayacak, bağdaşmayacak bir tavır, tutumdur. Bunun kabulü mümkün değildir. Zaten avukatın bundan haberi olmaması düşünülemez, çünkü ikramiye deniliyor. Esasen birisi vefat edince icra takibi durur. Teknik olarak da, mesleki olarak da avukatın yapmış olduğu işlem geçerliliği yoktur. Bu icra takibi durdurulmuş durumda. Herhangi bir şekilde ikramiyeye haciz konulması işlemi yapılmamıştır. Ama burada biz aynı gün Adalet Bakanlığı olarak Yozgat Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İlgili kişinin yapmış olduğu eylemin Türk Ceza Kanunu anlamında cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduk ve Yozgat Barosuna da bildirimde bulunarak disiplin işlemlerinin yapılması için müracaatta bulunduk. Ceza soruşturması talep ettik. Böyle bir kişinin avukatlık yapmasına yönelik bir cezai müeyyidenin yapılması için de müracaatta bulunduk. Buradan da baroya çağrım, bir an evvel disiplin hükümlerinin gereğinin yapılarak dosyanın incelenmesi ve bu konuda ahlaka, kanuna, toplumu yaralayan bu hususla ilgili gerekli incelemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Meslekten çıkarılmayı da izam edebilir. Bunu baro değerlendirir. Ama biz Adalet Bakanı olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere vermiş olduğu talimatlarla Sayın Başbakanımız, hükümetimiz bu olayı, diğer gelişmeleri başından beri takip ediyoruz” diye konuştu.

<video:925340>

ADANA'DA YAŞANAN OLAY

Adana'da bir şehidin annesine otobüs şoförünün yaptığı hareketle ilgili olarak ise Gül, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapmış olduğu inceleme sonucu soruşturma açılmış, tutuklanmıştır. Bu konuda yargılama devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın şehitlerin borçlarının devlet tarafından ödenmesine ilişkin kanun teklifi verdiğinin hatırlatılması üzerine Gül, hükümetin şehit yakınları ile ilgili düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

MHP İLE İTTİFAK

MHP ile ittifak görüşmelerine ilişkin soruya ise Gül, "Milli mutabakat bağlamındaki çalışmalarımızı nihayete erdirdik. Her iki parti heyetleri liderlerine çalışmayı sunacaklar. En yakın zamanda liderlerin bir araya gelmesini bekliyoruz. İnşallah olumlu, milli mutabakatı güçlendirecek çalışma oldu. Gün ve tarih söylemek mümkün değil ama sürecin tamamlandığı aşama diyebiliriz" yanıtını verdi.

Çalışma metninin içeriğine yönelik olarak Gül, içeriğin liderler tarafından açıklanacağını ifade etti.

ABD Kongresi'nin istihbarat raporunun Türkiye'nin tezlerini doğrular nitelikte YPG'nin PKK'nın milis gücü olduğunu belirttiğini soran gazeteciye Gül, "Amerika'da belli kurumlarda YPG'nin terör örgütü olduğuna ilişkin bu hususlar yazılı, sözlü ifade edilmiştir. Bilinmeyen bir şey değildir. Bu konular Amerika Dışişleri Bakanı geldiğinde görüşülecektir" cevabını verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler