Nuray Hafiftaş yaşamını yitirdi

Uzun zamandır kanser tedavisi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş yaşamını yitirdi. Cenaze programı belli olan sanatçının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla devlet töreniyle uğurlanacağı açıklandı.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 13:22
Abone Ol google-news

<video:926443>

 



Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş yaşamını yitirdi. 54 yaşındaki sanatçı, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Sanatçı Nuray Hafiftaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Uzun süre tedavi gören ünlü sanatçı Nuray Hafitaş bugün hayatını kaybetti.

Müşerref Akay, Nuray Hafiftaş için hüngür hüngür ağladı

Yaşamını yitiren Nuray Hafiftaş'ın son paylaşımı...

Sanatçının dostlarından Müşerref Akay, ”Son ana kadar umudu vardı. Dün ile evelki gün beraberdik. Yoğun bakıma gittiğimde dedim 'sevgililer günü kutlayalım' 'tamam çok güzel olur' dedi. Sevgililer gününde gitti. O kadar sevgiyi seven biriydi ki. Elimi bırakmadı bir saat sıkı sıkı tutu. Demek o gün biz vedalaşmışız” şeklinde konuştu. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Pendik'teki özel hastanenin genel müdür yardımcısı Göksel Bahadır, “Maalesef Nuray Hanımı kaybettik. Biliyorsunuz uzun zamandır kalın bağırsak kanseri tedavisi görüyordu ama son günlerde giderek ağırlaştı.Yoğun bakıma aldık. Bugün de yapılan tüm müdahalelerle rağmen kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.



EDİP AKBAYRAM VE KUBAT'TAN AÇIKLAMA: GEÇMİŞ OLSUNA GELMİŞTİK

Nuray Hafiftaşı ziyarete gelen Edip Akbayram "Hepimizin başı sağolsun üzgünüz. Genç yaşta bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nuray Hafiftaş Türk halk müziğinde benim de çok sevdiğim kasın seslerden birisiydi. Bugün ona geçmiş olsun ziyarete gelmiştik ama kapıda acı haberi duyunca hepimiz üzüldük tabi... Nur içinde yatsın başka da bir şey söylemek gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Kubat ise "Edip ağabeyle beraber ziyaret edelim dedik ama arabadan inerken acı haberi aldık. Tabi Nuray'ın rahatsızlığı aşağı yukarı 5, 6 aydır vardı zaten. Sanatçı arkadaşlarımız yalnız bırakmadı. Konser filan yapmayı düşünüyorduk. Türkülerin başı sağolsun." dedi.

Kanser tedavisi devam eden Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumuyla ilgili olarak 15 Ocak tarihinde hastaneden yapılan açıklamada, "Yaklaşık iki buçuk, üç ay sonra genel bir değerlendirme yaparak hangi seri tedaviyle devam edeceğimize karar vereceğiz" denilmişti. Nuray Hafiftaş'ın hastane odasından bir fotoğrafı da paylaşılmıştı.

NURAY HAFİFTAŞ: HAYATIM BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU

 Nuray Hafiftaş zor bir dönemden geçtiğini belirterek şunları söylemişti: Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

ZİNCİRLİKUYU'YA DEFNEDİLECEK
Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla devlet töreniyle uğurlanacak. Nuray Hafiftaş için yarın ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Sanatçının cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

50 KEDİSİ VE 10 KÖPEĞİ KİMSESİZ KALDI
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın Çatalca'daki çiftliğinde birlikte yaşadığı 50 kedisi ve 10 köpeği kimsesiz kaldı. Hayvanseverliği bilinen Nuray Hafiftaş yaklaşık 10 yıl önce Çatalca’da bir çiftlikte onlarca kedisi ve köpeğiyle yaşamaya başlamıştı. Hafiftaş, konsere gittiği şehirde bakıma muhtaç kedi ve köpekleri sahipleniyordu.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin bir ilçesi olan Çıldır'da doğdu. İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ ( İstanbul Teknik Üniversitei) Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmeyi başaran Nuray Hafiftaş’ın Bilal Ercan'la beraber "Çifte Yürek" adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

 Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

 2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyurulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler