Binali Yıldırım: Deniz Yücel'in kısa süre içinde serbest kalacağını umuyorum

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşme öncesi tutuklu gazeteci Deniz Yücel ile ilgili "Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” dedi.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 14:20
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, Merkel ile yapacağı görüşme öncesi Berlin-Ankara hattında gerilime sebep olan tutuklu gazeteci Deniz Yücel hakkında konuştu. Yıldırım, gözaltına alınıp üzerinden tam 1 yıl geçen ancak hakkında hala yazılmış bir iddianame bulunmayan Türkiye ve Almanya vatandaşı Yücel için “Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” dedi.

Sputnik'in Alman ARD televizyonundan aktardığına göre Yıldırım, buna hükümetin değil, yargının karar vereceğinin altını çizdi. Yıldırım'ın televizyona verdiği röportaj, yarın yayınlanacak.

Deniz Yücel'in ve Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarının durumunun yarın yapılacak Merkel-Yıldırım görüşmesinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Merkel ile Yıldırım arasındaki görüşmenin yarın yerel saatle 16.00’da başlaması ve bir saat sürmesi planlanıyor. İki başbakan saat 17.00’de kameralar önüne geçerek ortak basın açıklaması yapacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Deniz Yücel geçen yıl 14 Şubat'ta İstanbul'da kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış, 27 Şubat'ta da 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Silivri Cezaevi'nde tutulan Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmadı. Almanya, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için Yücel'de dahil olmak üzere Türkiye'de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan altı Alman vatandaşının serbest bırakılmasını talep ediyor. Yücel'in Türk ve Alman vatandaşlığı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler